Актуални Новини, Новини

ВЪЗПИТАНИЧКА НА 2. ОУ „ХРИСТО СМИРНЕНСКИ“ – БЕРКОВИЦА Е НАЦИОНАЛЕН ПОБЕДИТЕЛ В КОНКУРСА „КОЙ Е SUPER STEM В ТВОЕТО УЧИЛИЩЕ?”

panovaЕми Ивайлова Панова – възпитаничка на Второ основно училище „Христо Смирненски” – град Берковица е национален победител и победител в област Монтана във финалния етап на конкурса „Кой е SUPER STEM в твоето училище?” Седмокласничката е извоювала своя приз след индивидуално разработване на проект и он-лайн кандидатстване. Идеята за участие в ІV Национално състезание за STEM науки (Science-наука, Technology-технология, Engineering-инженеринг, Mathematics-математика) в училищата в България е провокирана от личното мнение на Еми, че науката предлага истинското знание, на което тя се доверява, за да бъде успешна и в професия, която през 2020 година все още не съществува.

Разработеният проект предлага решение на проблема за защитата на високи съоръжения (конкретно – антена) от поривите на силен вятър. Знанията по математика, физика и технологии, както и подкрепата на нейния баща Ивайло Панов, подсказват оригиналното техническо изпълнение – пластмасови пластини, които отслабват порива на вятъра.

За своята инициативност и експериментаторски дух Еми Панова получава сертификат, е-книга STEM Ученически проекти и златен медал.

Успех и в следващите творчески хрумки!