Актуални Новини, Новини

ВЪЗСТАНОВЕНО Е ВОДОПОДАВАНЕТО В С. ЗАМФИРОВО

Лого - Община Берковица

Водоподаването в с. Замфирово е възстановено на 11.07.2022 г. към 20:00 ч. Предвид голямата водопреносна мрежа в селото над 9 -10 км., захранването му с вода е продължило над 8-10 часа. Към обяд на 12.07.2022 г., водоподаването към домовете на жителите на с. Замфирово е напълно възстановено. Причината за прекъснатото водоснабдяване е запушване в последния кран на водопроводната инсталация преди влизането на водата във водоема.
На 8 юли 2022 г., на сесията на ОбС – Берковица, кметът на Община Берковица Димитранка Каменова увери г-н Йордан Йорданов – Управител на “ВиК- Берковица”, че дружеството ще получи пълната й подкрепа за справяне с възникналия проблем, за отстраняването на който неминуемо е необходимо време, разбиране и търпение. За недопускане на последващи аварии, ще бъде внесена докладна към Общински съвет – Берковица за осигуряване на възможности за финансиране изграждането на нова водопроводна мрежа в селото. Община Берковица съвместно с помощта на служители на ЦОП – Берковица оказаха подкрепа на живущите в с. Замфирово, като по време на създалата се ситуация бяха раздадени 12 палета минерална и изворна вода на жителите и възрастните хора в селото.
Благодарим на всички, които проявиха разбиране и търпение и на онези, чиито лица останаха извън обсега на камерите, защото бяха ангажирани да помагат и да работят по отстраняване на проблема.