Актуални Новини, Новини

ВЪЛНУВАЩО КОЛЕДНО ТЪРЖЕСТВО В ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА В БЕРКОВИЦА

Стари хора с подаръци от тържество в Дом за стари хора

Неповторими празнични емоции, красива коледна украса, изненади и музикално-танцова програма изпълниха с коледен дух киносалона в Дома за стари хора в Берковица. Лицата на всички присъстващи се озариха от усмивки и радост, когато в залата влезе Дядо Коледа, белобрад и мъдър, за да раздаде подаръци на всички потребители от дома. Снежанка им разказа увлекателно историята за раждането на Божия син и представи традициите и обичаите на Бъдни вечер.
Емоционални и трогателни бяха рецитациите на домуващи, които с много плам изпълниха стихове за Коледа.
На Коледното тържество присъства и кметът на Община Берковица Димитранка Каменова. Тя поздрави възрастните хора с настъпващите светли празници и пожела им здраве, топлина, уважение и спокойни старини и им поднесе подаръци.
Истинско вълнение предизвикаха писмата по инициатива на Десислава Киркова, внучка на потребителката Маринка, организатор на инициативата „Писмо до баба и дядо“. Целта на каузата е всеки желаещ да напише писмо до непознати баба и дядо от Дом за възрастни хора под формата на картичка, която да бъде доставена до съответната институция за Коледа. Всеки един от домуващите отвори писмо с мили думи и топли послания, запечатано в плик.
Истинска радост за потребителите предизвикаха и прекрасните рисунки, изпратени от децата от ЦДГ „Сърчице“ – София, козметичните продукти от Арома, 60-те броя спални възглавници и 130-те броя шоколадови изкушения, 2-та броя колела за тренировки във фитнес салона, дарени от Йорданка Асенова – домуваща, перилни препарати от Фикосота – Шумен, дарение от сестрата на бивш потребител на дома на стойност 200 лв., и дарение на стойност 286,00 лв. от учениците, учителите и представителите на ученическия съвет при ПГ „Д-р Иван Панов“ – Берковица.

Това ни накара да повярваме, че доброто не трябва да спира дотук, а трябва да намира място в делата ни всеки ден.
С радост, вълнение, нескрити сълзи в очите, надежда, вяра и оптимизъм ни пожелаха до нови срещи и ни изпратиха с думите:


Годината да бъде добра, благодатна,
Изпълнена с любов и обич необятна.
Нека бъдем всички малко по-добри
И Бог делата ни дано благослови!

Ние от сърце им пожелаваме тяхното желание да бъде премахната табелката на входа „Свиждането забранено“ да се сбъдне през настъпващата Нова година.
Поздравления за персонала на Дома, който с много старание, любов и внимание беше организирал дълго чакания и вълнуващ за всички празник.