Актуални Новини, Новини

ВЪЛНУВАЩ КОНЦЕРТ НА 1 ЮНИ В НЧ „ИВАН ВАЗОВ-1872“ – БЕРКОВИЦА

ВЪЛНУВАЩ КОНЦЕРТ НА 1 ЮНИ В НЧ „ИВАН ВАЗОВ-1872“ – БЕРКОВИЦА

Празничният първи юни завърши с вълнуващ  концерт на обединена школа по изкуствата „Проф. Петко Наумов“ при НЧ „Иван Вазов – 1872“ в обновения голям салон на НЧ „Иван Вазов – 1872“.

След финализиране на проекта „Повишаване  качеството на културния живот в община Берковица чрез закупуване на оборудване и обзавеждане за народно читалище „Иван Вазов – 1872“ – град Берковица“ големият салон на културната институция посрещна малки и големи с богата празнична програма. В спектакъла участваха фолклорни танцови състави, певчески групи, солови и дуетни изпълнители, пианисти.

Празникът бе уважен от кмета на Община Берковица Димитранка Каменова, зам.-кмета Гергана Антонова, зам.-кмета Атанас Георгиев, председателя на ОбС- Берковица Деян Еленков, общински съветници, граждани.

watermarked-DSC06948Големият салон на читалището бе пълен с посетители, които подкрепиха самодейците, наслаждавайки се на техните изпълнения. Публиката бе грабната от няколко прочувствени слова, в които бе описана 149-годишната история на читалището като институция, която вече век и половина съхранява традициите, културата и знанието на берковчани, като бе подчертано, че то е живият дух на българщината в града.

В края на концерта Младежкият духов оркестър и Берковската духова музика развълнуваха със своите изпълнения присъстващите в залата зрители, които станаха на крака и аплодираха бурно музикантите. Аплодисментите бяха и за всички участници в концерта.

Берковица продължава да се утвърждава като духовен и културен център с богато културно-историческо наследство и люлка на българския бит и култура. Родните фолклорни традиции, пренесени през вековете до днес, са ценно наследство, което ние ще съхраняваме и ще предаваме на бъдещите поколения.

watermarked-DSC06992watermarked-DSC06981