Актуални Новини, Новини

ВЪПРЕКИ ТРУДНИТЕ УСЛОВИЯ ЗАСЛУЖЕНО ТРЕТО МЯСТО ЗА БЕРКОВСКИТЕ ВЕЛОСИПЕДИСТИ В ЯМБОЛ

трето място на БЕРКОВСКИТЕ ВЕЛОСИПЕДИСТИ

Град Ямбол беше домакин на III кръг от Републиканския шампионат по Приложно колоездене на малката възрастова група. В него взеха участие 7 отбора от страната. Лошото време попречи на чудесната организация на състезанието. Децата от Берковица бяха с по-заден стартов номер и трябваше да изпълняват двете пътеки под дъжда. Това се оказа препъни камък, тъй като уредите, настилката и велосипедите бяха мокри. Пързаляше се и това попречи на тяхното по-добро изпълнение. Малкият опит на отбора, който играе за първа година и лошите атмосферни условия го наредиха на 3. място в отборното класиране. Засега отборът все още води в надпреварата за крайното класиране, което ще зависи от резултата му в гр. Добрич в края на седмицата.
В индивидуалното класиране в този кръг най-добре се представи Пресиян Тошев, който зае 2. място само със 6 наказателни точки. Една точка е разликата между него и първия и една точка го дели с момчето на третото място. Конкуренцията между децата непрекъснато се увеличава и това прави състезанията по-интересни.
Напрежението расте и поради факта, че след следващия кръг ще бъдат определени 8 деца (4 момчета + 4 момичета), които ще намерят място в разширения състав на Националния отбор. След лагер сбор през м. август, ще се знаят имената на 2 момичета и 2 момчета, които ще представят България на Европейския шампионат в Хърватска.
Спортната и състезателна дейност на клуба се осъществява с финансовата подкрепа на Община Берковица.
Пожелаваме успех и нови победи на берковските деца.