Актуални Новини, Новини

В ОЧАКВАНЕ НА ХРИСТОВОТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ

ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА В ОЧАКВАНЕ НА ХРИСТОВОТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ

С вълнение и трепет очакваме най-значимият празник в християнския календар Възкресение Христово – символ на вярата в човешките добродетели и любовта между хората, на нашата надежда за по-добри времена, за светло бъдеще и благоденствие.
Днес, 23.04.2022 година, в навечерието на най-светлия християнски празник, тържествен водосвет за здраве и благоденствие беше извършен от отец Захарий, който ни призова да се стараем да възкресяваме в мислите си това, което е чисто, свято и достойно за човека. Празникът продължи с програма по повод Великден “Камбани благовест гърмят – Христос Възкресе”, в изпълнение на ученици от 3. ОУ “Иван Вазов” – Берковица, с ръководители Десислава Цветкова, Костадинка Стефанова, Марияна Ангелова, Пламена Илиева и деца от ДГ “Малина” – Берковица с ръководители Анна Недкова и Вилияна Давидкова.
Бяха раздадени и великденски козуначета на всички деца, осигурени от Община Берковица.
С благодарност към децата, които се включиха в празничната програма, за труда, търпението и усмивките, които внесоха в мрачното време навън, защото с тяхното изпълнение изгря слънце, което озари сърцата ни, а топлината намери място в душата на всеки един от нас.