Актуални Новини

В СВЕТА НА КНИГИТЕ

IMG_20181011_105657В края на миналатаседмица  на гости в библиотека „Йордан Радичков” бяха децата от ДГ „Звънче”, гр. Берковица с госпожи: В. Димитрова, С. Григорова и помощник-възпитатели леля Данче и леля Стефи.

Прекрасна среща на различни поколения се осъществи в библиотеката. Срещнаха се госпожа Параскева Костова, дълги години преподавател в град Берковица и дългогодишен читател на библиотеката, и бившата нейна ученичка В. Димитрова, сега учителка в ДГ „Звънче” . Госпожа Димитрова представи своята посребрена учителка на IMG_20181011_110102 (1)децата, като изказа благодарност към нея, а госпожа Костова се зарадва на своята бивша ученичка и каза колко е полезно да се чете и да се посещава библиотеката.

В слънчевия  есенен ден децата се запознаха със света на книгите, послушаха  интересни приказки с поучителни истории, а Борис Емил Иванов от група „Конче” с много артистичност разказа приказката за медената питка, пред своите другарчета.  Весело стихотворение изпълни и Карло Митов. И двамата получиха аплодисментите на присъстващите.

IMG_20181011_110558В библиотечната институция децата бяха посрещнати със специално внимание от служителите в библиотеката, научиха и видяха много нови и интересни за тях неща. Получиха и малки подаръци, с които си тръгнаха радостни, обогатени и щастливи.