Актуални Новини

В СЕЛО ЗАМФИРОВО ВЪЗРОДИХА САМОДЕЙНИЯ ТЕАТЪР

Разположено в Предбалкана, на около 18 км североизточно от гр. Берковица, на същото разстояние южно от гр. Монтана и приблизително на 100 км северно от гр. София се намира китното селце Замфирово.

До 1947 г. селото носи името Гушанци. През територията на землището му преминават пет малки рекички, които се събират в най-голямата от тях Реката.

Освен с красота и история,  това село може да се похвали и със стотици хорица с буден патриотичен дух и самосъзнание. Тяхното духовно средище НЧ „Развитие – 1928“ – с. Замфирово успява да поддържа самодеен състав и школи в различни културни направления. Тази година в село Замфирово се  възроди една отколешна традиция – самодейния театър. След 20 –годишно прекъсване на 15 април 2017 г. на читалищната сцена  в селото ще се представи премиерата на театралната постановка „Женско царсто“.

„За нас това е изключително важно- сподели кметът на селото Ангел Ангелов – успяхме да съберем 13 самодейни актьора, които дълго време не са се качвали на сцената и сега са много развълнувани от предстоящата премиера. Тя ще е в памет и на всички актьори от Замфирово, които не са сред нас.“

Заповядайте в село Замфирово на 15 април /събота/ 2017 г. от 20:00 часа на премиерата  на театралната постановка „Женско царство“ – НЧ „Развитие – 1928“.