Актуални Новини

ГЕОРГИ ФИЛИПОВ ОТ БЕРКОВИЦА С ШАМПИОНСКА ТИТЛА

15991423_1225079100918808_340584856_oНа 17 декември 2016 г,.  Боен клуб –WEREWOLF  участва в едно от най- популярните състезания по ’’граплинг ’’ на БЪЛГАРСКА ГРАПЛИНГ АСОЦИАЦИЯ. Един от най-добрите състезатели на Берковския клуб  Георги Филипов е  шампион в  ‘’Българска Граплинг Лига’’ в категория до 77 кг.  и в абсолютната при юношите.

Той взе участие в престижното състезание  в категория 72+,  направи два мача като в  първия излезе срещу възпитаник на Клуб „Архангел“  Стара Загора , победи го за минута със събмишън и в 1-та минута с ключа Гилотина.

Вторият му мач беше финалният. Георги се  изправи срещу по- тежък и добре технически противник от Клуб „Атила“  Стара Загора.  Мачът  беше на много дебнене и от страна на двамата състезатели , но след първата минута Георги Филипов- Цоната направи много добре обработена техника Тек-Даун  последвана от взимане на гръб и ключ  ‘’Реар Накед Чоке ‘’. Последва потупване и предаване. Така Георги Филипов стана шампион и златен медалист във всички граплинг органицазии в България.

Треньорът  Пламен Илиев сподели: „ Готвихме се 4 месеца за състезанието, работихме на високо ниво – технически влизания и събаряния на противника , както и контрол в близък бой, работихме също така и в повишаването на кондицията и силата като я покачихме с  15, 20 %. На състезанието бяхме класа над противниците  и това си пролича от цялата зала. Подготовката премина без контузии и така излязохме в най- добрата си форма.  Сега започваме  много сериозна подготовка за състезание през февруари,  което ни предстои в БФММА по правилата на ММА. „