Актуални Новини, Новини

ГОРАТА.БГ ПОДАРИ 7 000 ПЛОДНИ, МЕДОНОСНИ И ПАРКОВИ ДРЪВЧЕТА НА ХОРАТА ОТ ГРАД БЕРКОВИЦА.

Община Берковица изказва своите най-сърдечни благодарности към Гората.бг в лицето на г-н Никола Рахнев за предоставената възможност, град Берковица да бъде част от благородната кауза – този сезон да се засадят още 1 милион дървета за 5 месеца.

Десетки жители се събраха в съботния ден на площад “Йордан Радичков” в Берковица, за да си вземат от медоносните и паркови дръвчета.

Всеки, който пожела, получи фиданки – сливи (жълта афъзка), дюли, ябълки (подложка), махалебки (дива череша), орехи, както и медоносни липи, червен дъб, явор, люляци, медоносна акация и други дръвчета.

Общинското ръководство също се включи в организацията по раздаването на младите фиданки.

Кметът на Община Берковица Радослав Найденов връчи благодарствено писмо и плакет на Никола Рахнев от инициативата Гората.бг и му благодари за своевременната и адекватна помощ, която оказа на Община Берковица по време на природното бедствие през м. юни 2023 г. Той призовава гражданите да пазят посадените дръвчета, да се грижат за тях и да не позволяват безхаберно отношение и посегателство към екологичното богатство на Община Берковица. Защото нашата природа е най-ценният ресурс, който имаме и трябва да го съхраним за бъдещите поколения.