Актуални Новини

ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА ПОДОБРИ МАТЕРИАЛНАТА БАЗА В ГРУПА „ЯГОДКА“ НА ЦДГ „МАЛИНА“

IMG_8651Благотворителната инициатива на майки-доброволки от Берковица събра 1545 лева за група „Ягодка“ на ЦДГ „Малина“. Със средствата бяха закупени нови столчета, маси, пейки, мокет, балатум и шкафове за групата. С доброволен труд родителите успяха да пребоядисат и стените и сега малчуганите са щастливи, защото навсякъде около тях е пъстро и шарено, а столчетата и масите са чисто нови.

IMG_8516Начинанието започна, когато детската градина бе в ремонт по проект за енергийна ефективност на Община Берковица. Майки-доброволки помогнаха на колектива в почистване на ремонтираните стаи, за да може навреме и в срок да заработи детската градина. Виждайки с каква материална база разполагат групите, родителите решиха да съберат средства и да закупят столчета и масички за хранене на децата.“ Днес, макар на мнозина да ни е трудно, ние продължаваме да сме загрижени за случващото се около нас и се гордеем с това. Защото, както казват, по това се разбира дали една група от хора се е превърнала в общество – ако е готова да се грижи не само за себе си и най-близките си. Вярваме, че никое дарение не е малко, за да помогне на онези, които са в нужда. И не е важно, дали ще нахраниш дете или ще дариш пари за съграждане на храм.“ Това, което има значение е да не останеш безучастен. И това се случи в Берковица. Успехът на тази гражданска инициатива доказа, че развитието на общината може да бъде двустранен процес – не само гражданите да се надяват на действия от страна на общинското ръководство, но и сами да предприемат действия.
Родителският комитет изказва искрена признателност и благодари на хората, които подкрепиха тази благородна инициатива: Димитранка Каменова – кмет на Община Берковица, Инж. Петър Якимов- народен представител в 42-ро Народно събрание, Д-р Илиян Тимчев – народен представител в 42-ро Народно събрание,Фирма „ТОПОЙЛ“ гр. Берковица, Георги Горанов – общински съветник, Общински съвет на БСП – Берковица, Стоян Ангелов Ловно- рибарско дружество „Сокол“ и Отец Евгени храм „Рождество Богородично, както и всички родители на децата от група „Ягодка“ при ЦДГ „Малина“.