Актуални Новини, Новини

ДАРЕНИЯ ОТ МАСКИ ЗА НУЖДИТЕ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

IMG_6186В условията на извънредно положение и прилагане на мерки за неразпространение на заразата от COVID-19, днес бе направено дарение от 1 000 предпазни маски за многократна употреба от фирма „Формпласт БГ“ ЕООД и „Молдипласт“ ЕООД. Шивашката фирма „Капаска” уши и дари на Община Берковица 100 предпазни маски за многократна употреба. Дарени бяха и 200 маски от Виктор Георгиев, жител на квартал Раковица.

Маските са предоставени на община Берковица и лично кметът Димитранка Каменова прие даренията и благодари за помощта, подкрепата и съпричастността, която се оказва на хората от Берковица в тази тежката ситуация. С направените дарения ще се осигури безопасността на много работещи служители в общинските заведения.

Маските ще бъдат разпределени за нуждите на Община Берковица – за служители на социални заведения, общински предприятия, общински центрове за обслужване на граждани, както и за кметовете и кметските наместници по селата. Маски ще бъдат раздадени и на възрастни  хора от рисковите групи, както и на тези, които се нуждаят от предпазните средства.