Актуални Новини

„ДА ЗАПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ“

IMG_0590На 24 февруари 2015 г. в Детски център „Камбанка“ за втори път се проведе общински кръг на Националната викторината по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”. Организатори са Община Берковица  и отдел „Образование”. Викторината е включена в Националния календар за извънучилищни дейности на Министерство на образованието и науката за учебната 2014/2015 г. в направление „Наука и техника”.

IMG_0583Целта на провеждането е проверка на уменията и навиците за действие в условията на пътното движение и формиране култура на безопасно поведение на пътя. Участие в днешното състезание  взеха 5 отбора от училищата на територията на Община Берковица. Отборите са съставени от четирима състезатели – по един от 5, 6, 7 и 8 клас. Викторината  се проведе в 3 етапа. Първият от тях е решаване на листовка с 20 въпроса. Всички състезатели от отбора решават заедно листовката с въпроси от познавателните структури, отразени в учебните програми по БДП. Времето за решаване е 20 минути. За всеки правилен отговор се дават 5 точки. Вторият етап включва отговор на 8 въпроса. Последният кръг включва сглобяване на 4 пътни знака.
Специална комисия, в състав: Председател – Димитър Генов и членове – Коста Рангелов, Цветана Петкова и Радослав Найденов, зам.-кмет оценяваше представянето на отборите.
Отборът на II ОУ „Христо Смирненски“ е победител и ще представя общината в областното ученическо състезание по БДП.