Актуални Новини, Новини

ДА СЪХРАНИМ ТРАДИЦИЯТА НА ЙОРДАНОВДЕН!

Йордановден в Берковица

На 6 януари 2023 година от 9:30 часа пред паметната плоча на Христо Ботев в Берковица ще бъдат отбелязани 175 години от рождението на великия поет и революционер с кратка литературна програма и поднасяне на цветя. От 9:00 часа в църква “Рождество на Пресвета Богородица” ще бъде отслужена Света литургия за Йордановден от отец Захарий. В 10:30 ч. на басейн “Свети Георги Победоносец” – Берковица ще се извърши ритуалът Велик Богоявленски водосвет с хвърляне на Светия кръст във водата за здраве.
За поредна година Община Берковица организира празничното събитие по ритуално хвърляне на кръста, което с всяка изминала година привлича все повече смелчаци да се включат. Победителите и всички участници ще получат парични премии, осигурени от Община Берковица.
Желаещите да вземат участие в ритуала могат да се запишат на място от 8:30 ч. до 9:30 ч. (на басейна) срещу документ за самоличност и попълване на Декларация-съгласие за участие, с която участникът поема отговорност за своето здравословно състояние. Непълнолетните лица е необходимо да бъдат придружени от родител (настойник).
Телефон за информация: 0953/89144, Илиян Иванов – Сп. “Спорт и младежки дейности“ в ОбА – Берковица.