Актуални Новини

ДВЕ УЧИЛИЩА ОТ ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ЗАПОЧНАХА УЧЕБНАТА ГОДИНА С НОВИ ШКАФЧЕТА ПО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА

Две училища от Община Берковица имат нови шкафчета за ученици от I до VII клас със средства по национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”. Това са Трето ОУ „Иван Вазов“, гр. Берковица и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Замфирово.

Общо 742 училища кандидатстваха за съфинансиране от Министерството на образованието и науката. Класирането беше извършено от експерти от дирекция „Учебници и училищна документация“ според най-ниската искана сума на брой шкафче.

Закупуването на шкафчета за учениците е една от мерките, които министерството предприе за олекотяване на ученическите раници. В тях децата могат да съхраняват учебници, учебни комплекти, помагала и други материали, необходими за образователния процес, екипи за физическо възпитатние и др. От Министерството на образованието потвърдиха, че за всички ученици до 7 клас ще бъдат осигурени шкафчета в училищата. Над 6 млн. лв. допълнително ще бъдат осигурени за закупуването на шкафчета в училищата в страната за всички ученици от първи до седми клас.