АКТУАЛНО

ДЕКЛАРАЦИЯ ПРОТИВ ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НА „ВИК-БЕРКОВИЦА“ ЕООД КЪМ АСОЦИАЦИЯТА ПО ВИК НА ОБОСОБЕНАТА ТЕРИТОРИЯ, ОБСЛУЖВАНА ОТ „ВИК“ ООД – МОНТАНА

Община Берковица

На редовно заседание на ОбС – Берковица, проведено на 25.03.2022 година, кмета на Община Берковица Димитранка Каменова и общинските съветници приеха Декларация против присъединяването на „ВиК – Берковица“ ЕООД към Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД – Монтана.

Общински съвет – Берковица е категорично против присъединяването на „ВиК – Берковица“ ЕООД към Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ООД, гр. Монтана и категорично възразява против предвижданите промени в Проекта на Закона за водоснабдяването и канализацията по отношение на разпоредбите, които касаят задължително окрупняване на обособените територии, автоматично прекратяване на сключените договори от кметовете на общини с местните ВиК оператори, задължително предоставяне на общинските ВиК съоръжения на новата Асоциация по ВиК и отнемане на общинските съвети с общински ВиК дружества правомощията на Асоциации по ВиК.
Подобно преминаване към ВиК – Монтана ще доведе до увеличаване на цената и разхода за вода на всеки жител на общината най-малко три пъти, което ще натовари бюджета на едно четиричленно семейство с около 500 лева годишно, което е непоносимо за нашето население.
Промяната на закона ще бъде груб опит на национализация на ВиК системата на Община Берковица и грубо нарушение на европейския принцип за децентрализация в местното самоуправление. В Европа има много примери на общински ВиК дружества като ВиК гр. Пасау в Германия.

Същата е изпратена до Националното сдружение на общините в Република България, МРРБ, МОСВ, Министерски съвет, Председател на Народното събрание, Омбудсман на Република България, Председателите на Парламентарните групи в 47-мо Народно събрание, Областен управител на област Монтана.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого - Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо УОСГ-28-00-143 (11) от 18.11.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 129,

ВИЖТЕ ОЩЕ »

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо УОСГ-28-00-166 (4) от 05.12.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 129,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ЛИЧНО ПОЗДРАВИ ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ НА ТЕХНИЯ ПРАЗНИК

Клуб на хората с увреждания – Берковица отбеляза подобаващо 3 декември – Международния ден на хората с увреждания „Добре дошли

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.