Актуални Новини, Новини

ДЕМОНСТРАЦИИ ПО ПРИЛОЖНО КОЛОЕЗДЕНЕ В БЕРКОВИЦА

състезатели по приложно колоездене

Във връзка с Европейската седмица на мобилността и пътната безопасност, на 21.09.2022 година Община Берковица, СБА – Монтана и СБА – Берковица, „Пътна полиция“, БЧК – Монтана и Клуб по приложно колоездене – Берковица организираха празник под надслов „На пътя животът е с предимство“.
Гости на мероприятието бяха заместник-кметът на Община Берковица Гергана Антонова, Благовеста Нончева – Представител от БЧК Монтана; Борис Христов – Председател на СБА – Монтана; Недко Петров – Председател на СБА – Берковица, представители от „ Пътна полиция“, служители от Общинска администрация – Берковица.
Госпожа Гергана Антонова благодари на присъстващите на спортното събитие и връчи подаръци от името на общината на гостите и на участниците в състезанията.
Празникът започна с демонстрация от гостите от БЧК – Монтана, които показаха стъпките при оказване на първа долекарска помощ на пострадал с велосипед при ПТП.
След демонстрацията децата от Клуба по приложно колоездене – Берковица представиха завидни умения при управление на велосипед по майсторска пътека, както и знания при решаването на изпитен тест, в който въпросите бяха свързани с поведението на подрастващите на пътя като пешеходци и велосипедисти.
Много вълнуващо бе управлението на велосипед в подреденото детско автоградче, при което децата на практика приложиха наученото на теория. Съдиите от „Пътна полиция“ отсъдиха отлични резултати.
Спортният празник продължи с подреждане на пъзел от пътни знаци, като надпреварата доказа сръчността и наблюдателността на децата.
Празникът завърши с представяне на националните ни състезатели Марина Танчева и Пресиян Тошев, които ще вземат участие в Европейския шампионат на 25 септември 2022 година в Хърватия.
С Националния флаг в ръцете, децата направиха почетна обиколка на площада и автоградчето. Всички присъстващи ги аплодираха и им пожелаха здраве и успехи.
Инициативата събра любителите на приложното колоездене, както и представители, съблюдаващи изпълнението на правилата за движение по пътищата и подготвящи бъдещите участници в движението по пътищата с моторни превозни средства.
Пожелаваме на малките колоездачи многобройни постижения в областта на приложното колоездене, а на всички настоящи и бъдещи шофьори повишено внимание и толерантност на пътя, спазване на правилата за движение по пътищата, за да бъде управлението на моторно превозно средство удоволствие.