Актуални Новини

ДЕН НА ДЕТЕТО В ДЕТСКА ЯСЛА БЕРКОВИЦА

IMG_2165По случай 1 юни-Ден на детето в Детска ясла – Берковица всички малчугани празнуваха заедно със своите приятели. Официалните гости на тържеството бяха председателят на ОбС – Берковица инж. Юлиян Иванов, Анелия Якимова – гл. експерт „Образование“ и служители на администрацията. В украсения с балони и цветя салон на детската ясла, с много настроение, весели игри, песни и стихчета малките палавници  припомниха на своите гости колко много могат да научат, възрастните, от децата, как могат да бъдат по-добри и по-щастливи.

IMG_2130Малчуганите, почувствали трепета на празника, скачаха, играха и се забавляваха от сърце под звуците на музиката и аплодисментите на всички. От името на кмета Димитранка Каменова, инж. Юлиян Иванов поздрави всички малчугани и поднесе на директорката г-жа Добринка Иванова подаръци / спални комплекти/ за детското заведение.
Първи юни е най-светлият, най-чистият и най-нежният празник, защото децата са нашите крехки цветя, на които възлагаме бъдещето на света. Ние сме отговорни IMG_2129пред тях – да им даваме най-доброто, на което сме способни, да ги обичаме с цялото си сърце, да ги подкрепяме на всяка стъпка по пътя на тяхното съзряване и развитие. За всичко това се сещаме на техния празник,но той ни напомня и за детето във всеки от нас, което продължаваме да носим в себе си независимо от възрастта – онази част от личността ни, която винаги е игрива, активна, любопитна, весела, смела, мечтаеща, изследваща, прощаваща, нежна и чувствителна. Затова всеки, запазил детето в себе си под формата на тези позитивни качества и черти, е истински щастлив, умее да се радва и наслаждава на живота.