Актуални Новини

ДЕН НА МАТЕМАТИКАТА ВЪВ ВТОРО ОУ “ХРИСТО СМИРНЕНСКИ”

MatematikaДен на математиката се проведе във 2. ОУ „Христо Смирненски” – Берковица. Г-жа Статкова представи открита практика по математика в 1.б клас, на която присъстваха г-жа Е. Давидова  – ст. експерт начално образование и преподаватели от Берковица и Монтана. В урока на тема „Часовете и как да пресмятаме времето” първокласниците използваха електронен учебник и специална програма – N-vision. Поздрав за всички гости в края на урока беше песента за математиката.

В 13.30 часа, в тематично украсена зала, започна състезанието по математика между ученици от 5. и 6. клас. Специални гости бяха Е. Давидова – ст. експерт начално образование и учители от Берковица и Монтана. Г-жа Петя Христова разпредели математиците в 3 отбора – Многознайко, Всезнайко и Любопитко, в които включи по 2 ученици от 5. клас и 6. клас. Жури в състав – г-жа Гр. Ангелова, г-н В. Васов, г-н И. Кръстев, следеше за правилното изпълнение на задачите. Докато участниците смятаха, водещите Лили и Светлозар забавляваха присъстващите с мъдри мисли за математиката и интересни загадки. Шестокласниците поздравиха гостите с песен за математиката, а петокласничките Диляна и Теодора  запознаха всички с живота и делото на известни математици. Първокласници редиха геометрични фигури във формата на замък. Ведро настроение внесе танцът на Иван, Виктория, Антоанета, Кристофър и Паолина.

Така се потвърди девизът на състезанието „Ако музиката е математика на чувствата, то математиката е музика на мисълта”.

Всички участници получиха грамоти и награди, като имаше, разбира се, и победител – отбор Любопитко. Специална изненада бяха вкусните торти, приготвени за добрите математици.

Този ден училището посвещава на своя  50-годишен юбилей.

gramotiStatkova