Актуални Новини, Новини

ДЕСЕТАТА ЗЕМЛЯЧЕСКА СРЕЩА В СЕЛО СЛАТИНА ВЪРНА ДЕСЕТКИ КЪМ КОРЕНИТЕ ИМ

ЗЕМЛЯЧЕСКА СРЕЩА В СЛАТИНА

Капризите на времето не попречиха на желанието за съхраняване на родовата памет на емоционалната десета земляческа среща в с. Слатина, която събра хора от близо и далеч. Китното берковско селце прегърна всеки, посетил празника на 30 юли 2022 г., като в мил роден дом. Празникът откриха Лилия Атанасова и Йоана Алексиева, които разкриха интересни факти за историята на селото.
Ваня Митрова – Кметски наместник, приветства всички жители и гости на с. Слатина и благодари на участниците, на всички дарители, благодарение на които се осъществява този празник на родолюбието, за тортата от кмета на Община Берковица Димитранка Каменова, и на всички онези, които с желание и ентусиазъм се включиха в почистването и облагородяването на пространството пред читалището. Празничната програма продължи с незабравими песни, спомени за родния край, кръшни хора, вкусни гозби и пожелания за нови срещи на родна земя. В програмата взеха участие певческа група при НЧ „Христо Ботев – 2016 г., с. Слатина, Божидара Сергеева, певческа група при НЧ „Просвета – 1931“, с. Черкаски, певческа група при пенсионерски клуб „Клисура“, с. Бързия, певческа група при НЧ „Развитие – 1928“, с. Замфирово, Фолклорен клуб „Танцувай за здраве“, гр. Берковица, децата от Фолклорен клуб „Танцувай за здраве“, гр. Берковица, Лилия Атанасова, Йорданка Алексиева, Йоана Алексиева и Христо Апостолов.
Гости и местни бяха единодушни, че традицията трябва да продължи, защото тя сплотява хората и помага за съхраняване на родовата памет.
Изпълненията на участниците ще бъдат качени в Youtube канала на Община Берковица – https://bit.ly/3zjSfvp (Берковица на фокус).