Актуални Новини

ДЕТСКА ГРАДИНА „ЗВЪНЧЕ“ СЕ ВКЛЮЧИ В СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА

20190403_104042Служители и експерти от СЗДП ТП ДГС – Берковица и РДГ – Берковица организираха залесяване в двора на Детска градина „Звънче“ по повод Седмицата на гората. Тази година инициативата се провежда под мотото „140 години история и традиции за бъдещето на гората“. В организираното засаждане взеха участие учители и ученици от Лесотехническа професионална гимназия – Берковица.

С много настроение децата от група „Плодчета“ се включиха в 20190403_104135отбелязването на празника. Те бяха подготвили празнична програма, с която поздравиха гостите и им показаха колко много знаят за гората и нейните обитатели. Пристигналият горски цар Бородъб припомни на присъстващите правилата за опазването на гората и раздаде на всички грамоти – „Приятели на гората“.

Госпожа Христина Христова – директор на ЛПГ – Берковица поздрави децата за това, което са научили, разказа им как се извършва 20190403_101838залесяването, от какви грижи се нуждаят дърветата и каква е дейността на хората, които се грижат за гората и подари на всяка група интересна книжка за животните.

Малките природолюбители от детската градина обещаха да се грижат за засадените дървета и да ценят и обичат зеленото богатство.

Децата и екипът на Детска градина „Звънче“ благодарят за чудесната инициатива на СЗДП ТП ДГС – Берковица и РДГ – Берковица, пожелават им много професионални успехи и се надяват на бъдещо ползотворно сътрудничество.