Образование

Детска градина „Малина“

Адрес: гр. Берковица, 3500
ул. „Шабовица“ № 1
Директор: Тодорка Кацарска
Тел. пом.- директор: 0884590404, 0953/88238
E-mail: info-1201356@edu.mon.bg
Сайт: https://dg-malina.com/

Детска градина „Малина“ – разположена в центъра на град Берковица. Сплотеният екип от отлично подготвени педагози и всеотдайният помощен персонал внедряват иновационни технологии за обучението и възпитанието на повече от 100 деца.
Детската градина е първото звено от образователната система в България. Това определя основната ни цел – хуманизиране и демократизиране на образователния процес, утвърждаване на педагогически издържана система за възпитаване на всяка детска личност и създаване равен шанс на всички деца за подготовка и успешно училищно обучение. Всяка година изпращаме в училище прекрасно подготвени деца, с потенциал за отлично представяне. Така осигуряваме приемствен плавен преход в единната социално-педагогическа система: детска градина – училище. Децата могат да развиват вродените си таланти чрез допълнителни дейности по английски език, конструктор „Лего“ и народни танци. Възпитаници на ДГ „Малина“ печелят награди и грамоти в общински, регионални, републикански, международни и интернет-конкурси. Всеки ден в детската градина е едно вълшебство с помощта на невероятните декори, изработени с много фантазия и любов от учителите. Магията на празниците, традициите и ритуалите е повод за обединяване в обща идея и отличен стимул за изява на детския потенциал пред връстници, родители и общественост. Много са радостните емоции при съприкосновението с изкуството на гостуващи артисти от цяла България. Децата ги очакват с нетърпение и се включват с желание.
Гордеем се, че сме българи, че сме съхранили националните си традиции и идентичност през вековете. В тях са събрани несломимият народен дух, прозорливостта в бъдните дни, вярата в доброто, надеждата за утрешния ден. Фолклорът провокира детската чувствителност и артистичност с неповторимата магия от песни, хора и ръченици. А празниците в народния календар – този непресъхващ извор на духовни ценности, са очаквани с особена радост и топлота.
В днешния глобален свят е особено важна ролята на спорта, физическото възпитание, подвижните игри и спортните празници.
Детската градина разполага с изключително красив и добре поддържан двор, истинска приказка през всички сезони. А люлките, пързалките, катерушките и въртележките са любимо място за децата. Слънчевият простор с тревни площи, храсти, цветни алеи и различни дървесни видове е естествена среда, която предлага спокойствие и безгрижни игри. Възпитанието на щадящо отношение към природата е повеля на съвремието. Нашата мисия е да съхраним за бъдещите поколения това, което грижовни ръце са създали и опазили за десетилетия, дори за векове. Всяка година по традиция отбелязваме Деня на Земята и засаждаме дърво. Приобщаваме родителите към идеята чрез участие в конкурси за най-добре отгледано цвете, помощ при озеленяване.
Годините минават… Децата стават учители, лекари, инженери… Прекрасни хора, а при нас растат техните деца. Гордеем се и сме щастливи, че зрънцата обич, които раздаваме цял живот, покълват в детските души и стоплят сърцата им, че сбъдваме детски мечти!

Бюджет 2021 г.

Бюджет към 31.12.2020 г.

Обявление за набиране на предложения за доставка на продукти по схема „Училищен плод“ и „Училищно мляко“

Заповед за определени доставчици по схема „Училищен плод“ и схема „Училищно мляко“

Бюджет към 31.12.2019 г.

Отчет за изпълнение на бюджета към 30.06.2019 г.

Отчет за изпълнение на бюджета към 30.09.2019 г.

Бюджет 2021 г.

Отчет за изпълнение на бюджета към 31.03.2021 г.

Отчет за изпълнение на бюджета към 30.06.2021г.

Касово изпълнение на бюджета към 30.09.2021 г.

Обяснителна записка на бюджета към 31.12.2021 г.

Обяснителна записка на бюджет към 31.03.2022 г.