Актуални Новини

ДЕТСКА ГРАДИНА „ПРОЛЕТНА ДЪГА“ ОТБЕЛЯЗА 20-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

IMG_2037

С празнична феерия от красота и знание, деца и учители от ДГ „Пролетна дъга“  отпразнуваха 20-та годишнина от създаването на утвърдилата се предучилищна институция в гр.Берковица. Юбилейният концерт протече  под надслов „ Ще успеем заедно“, както е именуван и проекта към ЦОИДУЕМ, по който работи детска градина през учебната 2017-2018 г. Проектът ще съдейства за реализирането на една от основните цели на детската градина: осигуряване на равен достъп до образование на децата от различен етнически произход, създаване на благоприятни условия за тяхното успешно интегриране и DSC08212DSC08216социализиране, а също и пълен обхват на подлежащите за подготвителна група деца и постигане на максимални резултати по държавните образователни изисквания.

Гости на празника бяха кметът на Община Берковица инж.Милчо Доцов, заместник кметовете Ася DSC08220Велиславова, Радослав Найденов, главен специалист „Образование“  към общината Минка Костова, директори на детски градини и учебни заведения, бивши учители,  директори и много родители.

Празнично облечени и нетърпеливи малките възпитаници с песен, танц и слово на сцената на НЧ „Иван Вазов 1872“ показаха колко много са научили за българските традиции.Децата от подготвителна група „Звънче“ представиха заветите на великия Кубрат, че трябва да сме единни и обединени, да живеем в приятелство и мир, за да постигаме успехи и народа ни да просперира. Подготвителна група „Калинка“ също очарова публиката с многобройните си танци на патриотична тематика – танците „България“, „Претури се планината“, „Кой уши байряка“. Разбира се най –много овации пожънаха по-малките възпитаници на детската градина – малките зайчета, пчелички и цветя от групите „Гъбка“, „101 Далматинци“ и „Слънце“. По повод празника те получиха многобройни подаръци – аудиовизуална техника, играчки, цветя.

Близо два часа, продължилият юбилеен концерт се превърна в неповторим спектакъл, в ден на признателност и благодарност към труда на учителите, които с любов отглеждат, обучават и възпитават новото поколение на България.