Актуални Новини, Новини

ДЕТСКИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ В ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДНЕС ОТВОРИХА ВРАТИ

На 1 юни празнуваме Международния ден на детето. Празникът съвпада с първия ден, в който детските градини на територията на община Берковица и детската ясла в града възстановяват приема на деца след периода на дълго отсъствие и на месеци изолация.
Посещението в детската градина се превърна в истински празник за подрастващите. За да внесат празнично настроение и да въздействат положително на възпитаниците си, учителите украсиха входовете на градините и яслата с балони, предоставени от Община Берковица. При строго спазване на противоепидемичните мерки, служителите от детските градини и яслата приеха малчуганите с грижа и внимание. Прекрачвайки прага на детските заведения, децата с трепет и вълнение очакваха срещата със своите приятели. Възгласи на радост и положителни емоции и непринуден детски смях огласиха дълго останалите безшумни детски заведения, усмивки огряха дворовете и занималните.
Децата, чрез директорите, получиха от Кмета на Община Берковица Димитранка Каменова поздравителен адрес по повод празника с пожелание за здраве, усмивки и безброй мечти! Слънчеви и цветни, безгрижни и забавни да са детските им дни.
Посещаемостта в детските заведения на територията на общината е 34%, като много родители са заявили желание да изпратят децата си в детска градина или ясла през следващите дни.