АКТУАЛНО

Децата в неравностойно положение в гр. Берковица бяха посетени от италианска организация

DSCI5084editДнес, 15.08.2013 г. специализираните заведения за деца в неравностойно положение в гр. Берковица бяха посетени от представители на италианската Неправителствена Организация Асоциация „ГРУПО ДИ ВОЛОНТАРИАТО „СОЛИДАРИЕТА”.
Посещението е с цел запознаване на членовете на асоциацията с действителната обстановка в специализираните заведения в един от най-бедните региони на ЕС. Освен тази цел, седемте члена на организацията се опитаха да „изведат“ децата от сивата атмосфера на ежедневието им и да ги развеселят с песни, танци и уроци в областта на кулинарното изкуство.
Делегацията е предвождана от г-жа Анна-Лиза Джордано, която е завеждаща отдел „Международни дейности и проекти“. Българският офис на асоциацията бе представен от др. Антоанета Радонова – ръководител на българският клон.
Посетителите ще останат в Берковица два дена, като през това време ще се опитат да отделят време за всички деца, настанени в специализираните заведения.
Асоциация „ГРУПО ДИ ВОЛОНТАРИАТО „СОЛИДАРИЕТА” е създадена през 1992 г. в гр. Потенца, Италия. В организацията членуват хора от всички възрастови групи и професии. Между представителите, посетили нашият град има юристи, музиканти, графични дизайнери и др. Българският офисът на организацията е основан през 2008 г., като от тогава представителите на организацията са направили многобройни посещения в България.
На въпросите „Какво най-много Ви впечатли в Берковица“ и „Какво искате да пожелаете на децата в неравностойно положение в специализираните домове“, г-жа Джордано отговори: „Това, което ме впечатли най-много е добротата и гостоприемството на хората, както и магически красивата природа на този край. Бих искала да пожелая на всички деца, независимо дали те са лишени от родителски грижи или са настанени в други специализирани заведения, да намерят семейства, които да ги обичат и да се грижат за тях. Това е част от една моя мечта, мечта, в която всички хора на този свят са с равни шансове за развитие и оцеляване, мечта, в която на този свят цари мир и хармония.“
Делегацията ще отпътува обратно за гр. Потенца, Италия на 16.08.2013 г., като всички са изключително впечатлени от престоя си до този момент и имат искреното желание да се върнат отново в този край на Европа.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

важна информация
Актуални Новини

СЪОБЩЕНИЕ

На вниманието на жителите на община Берковица.Уведомяваме Ви, че на 17.11.2023 година от 11.00 до 11.30 часа ще се проведат

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо УОСГ-94-00-2357 (13) от 23.11.2023г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл.128, ал.3 във

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Кмет на Община Берковица (64) Културен център "Йордан Радичков" (11) МИГ Берковица и Годеч (30) НЧ "Иван Вазов - 1872" (14) ОП Региони в растеж (18) Образование (41) Община Берковица (649) Общинска администрация-Берковица (104) Общински съвет-Берковица (41) Обява (37) Природни забележителности (21) Проект енергийна ефективност (12) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (18) берковската духова музика (10) вик берковица (20) дневен ред (19) заповед (16) заповеди на кмета (23) избори (19) изложба (11) кмет община берковица (22) конкурс (13) културни забележителности (17) музеен комплекс - Берковица (29) общинска администрация (56) обява община берковица (12) обявление (92) обявление отдел СУТ (34) отдел строителство (23) подробен устройствен план (16) поздравителен адрес (27) проект (15) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (17) социални дейности (14) социални услуги (15) спорт (12) спортни клубове (11) съобщение (20) туризъм (32) уведомление (16) услуги (13)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Актуални Новини

ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЙ – БЕРКОВИЦА ОРГАНИЗИРА ТВОРЧЕСКА РАБОТИЛНИЦА ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА АВТЕНТИЧНА БЪЛГАРСКА СУРВАЧКА

На събитието в Етнографски музей – Берковица присъстваха малки и големи, които бяха запознати със стария български обичай. Той се

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Екология

СЪОБЩЕНИЯ

СЪОБЩЕНИЕ по чл. 62а, ал. 1 от Закона за водитеСЪОБЩЕНИЕ по чл. 62а, ал. 1 от Закона за водите

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.