АКТУАЛНО

Децата в неравностойно положение в гр. Берковица бяха посетени от италианска организация

DSCI5084editДнес, 15.08.2013 г. специализираните заведения за деца в неравностойно положение в гр. Берковица бяха посетени от представители на италианската Неправителствена Организация Асоциация „ГРУПО ДИ ВОЛОНТАРИАТО „СОЛИДАРИЕТА”.
Посещението е с цел запознаване на членовете на асоциацията с действителната обстановка в специализираните заведения в един от най-бедните региони на ЕС. Освен тази цел, седемте члена на организацията се опитаха да „изведат“ децата от сивата атмосфера на ежедневието им и да ги развеселят с песни, танци и уроци в областта на кулинарното изкуство.
Делегацията е предвождана от г-жа Анна-Лиза Джордано, която е завеждаща отдел „Международни дейности и проекти“. Българският офис на асоциацията бе представен от др. Антоанета Радонова – ръководител на българският клон.
Посетителите ще останат в Берковица два дена, като през това време ще се опитат да отделят време за всички деца, настанени в специализираните заведения.
Асоциация „ГРУПО ДИ ВОЛОНТАРИАТО „СОЛИДАРИЕТА” е създадена през 1992 г. в гр. Потенца, Италия. В организацията членуват хора от всички възрастови групи и професии. Между представителите, посетили нашият град има юристи, музиканти, графични дизайнери и др. Българският офисът на организацията е основан през 2008 г., като от тогава представителите на организацията са направили многобройни посещения в България.
На въпросите „Какво най-много Ви впечатли в Берковица“ и „Какво искате да пожелаете на децата в неравностойно положение в специализираните домове“, г-жа Джордано отговори: „Това, което ме впечатли най-много е добротата и гостоприемството на хората, както и магически красивата природа на този край. Бих искала да пожелая на всички деца, независимо дали те са лишени от родителски грижи или са настанени в други специализирани заведения, да намерят семейства, които да ги обичат и да се грижат за тях. Това е част от една моя мечта, мечта, в която всички хора на този свят са с равни шансове за развитие и оцеляване, мечта, в която на този свят цари мир и хармония.“
Делегацията ще отпътува обратно за гр. Потенца, Италия на 16.08.2013 г., като всички са изключително впечатлени от престоя си до този момент и имат искреното желание да се върнат отново в този край на Европа.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

ремонт пътна настилка с. Балювица
Актуални Новини

РЕМОНТИРАНИ СА КОМПРОМЕТИРАНИ УЧАСТЪЦИ ОТ ПЪТНАТА НАСТИЛКА НА ОБЩИНСКИ ПЪТ – ОТКЛОНЕНИЕ С. БАЛЮВИЦА

Приключи ремонтът по изкърпване на асфалтовата настилка на общински път MON 2007 – отклонение с. Балювица, Община Берковица. Дейностите включват

ВИЖТЕ ОЩЕ »

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо УОСГ-28-00-166 (4) от 05.12.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 129,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ЛИЧНО ПОЗДРАВИ ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ НА ТЕХНИЯ ПРАЗНИК

Клуб на хората с увреждания – Берковица отбеляза подобаващо 3 декември – Международния ден на хората с увреждания „Добре дошли

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.