Актуални Новини, Новини

ДЕЦАТА ОТ ДГ „МАЛИНА“ ПОСРЕЩНАХА БАБА МАРТА И МАРТЕНКА

Вълнуващо тържество се състоя днес, 02.03.2020 година, в детска градина „Малина“ – Берковица, където малките палавници  чакаха с трепет и вълнение при тях да дойде Мартенка и нейната баба – Марта.

Гости на събитието бяха представители от Общинска администрация – Берковица.

IMG_5889 Цветята и врабчетата от група „Малинка“ с ръководители г – жа Анна Недкова и г – ца Катя Рангелова пяха песнички, рецитираха стихчета, танцуваха под ритъма на красиви мелодии. С талантливите си изпълнения даровитите артисти предизвикаха у всички присъстващи положителни емоции, весело настроение и много усмивки.

Появяването на Мартенка провокира много усмивки, а когато Баба Марта влезе, лицата на децата грейнаха от щастие. Добрата жена показа на малчуганите как се преде, как се прави мартеница, обясни какво символизира тя и дари всяко дете с червено-бял символ на здравето и доброто. Мартенка пък раздаде на дечицата вкусна пита, за благоденствие и плодородие. Баба Марта обеща да бъде по-добра тази година и да не се сърди, за да може по-често Слънчо да грее и топли навред по земята.

IMG_5908Накичената с мартенички детска градина, красиво украсената сцена на група „Малинка“, цветните и атрактивни костюми създадоха празнична атмосфера, която завладя всеки, пристъпил прага на детското заведение.