Актуални Новини

ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА „ЗВЪНЧЕ“ ЧЕСТИТИХА ПРАЗНИКА НА РАЙОННА СЛУЖБА „ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ“

20170914_100628Днес децата от Детска градина „Звънче“ бяха поканени от  Районна служба „Пожарна безопасност“ по повод  14 септември, денят в който по традиция се отбелязва професионалния празник на българските огнеборци. След топлото и сърдечно пoсрещане с интерес и любопитство децата слушаха разказите на пожарникарите за отговорната им професия. Те имаха възможност да разгледат пожарникарската кола с нужното оборудване за противопожарна и аварийна безопасност. Интересно за децата беше да се запознаят със специалното облекло и всичко необходимо за гасенето на пожар. Огнеборците демонстрираха пред всички спускане по специален пилон 20170914_101257при случай на сигнал за пожар.
Най-емоционалният момент настъпи, когато децата се превърнаха в малки огнеборци. Всеки от тях изстреля силна водна струя от пожарникарския шланг, което се оказа истинска атракция за всички.

От името на децата и екипа на Детска градина „Звънче“ благодарим за всeотдайноста на всички служители от  Районна служба „Пожарна 20170914_101330безопасност“ и им пожелаваме хубав празник!