Актуални Новини, Новини

ДЕЦА ДАРЯВАТ НАДЕЖДА ЗА ЖИВОТ РАБОТИЛНИЦА ЗА МАРТЕНИЦИ ПОМАГА НА БОЛНО ДЕТЕ

Запитвали ли сте се някога как изглежда думичката добро в представите на най-малките – децата? Прочетете нашата история…

Малки хора с големи сърца от ОУ „Г. С. Раковски“, с. Бързия дариха надежда за живот на малката Мартина от Берковица, която се нуждае от чернодробна трансплантация. Сръчните ръчички на децата от първи до четвърти клас успяха да изработят над 70 мартеници, които бяха продадени на изложба-базар в центъра на берковското село Бързия. Събраната сума в размер на 281, 20 лв. бе внесена в дарителската сметка на берковското дете.

b6Всеки ден в продължение на седмица „земните ангелчета“ правеха мартениците, за да помогнат на бебе Мартина. Всяко шнурче, всяка плитка и възел още повече мотивираха малките добротворци да изработят  много мартенички, за да може Мартина да се радва на прекрасно детство като тях. Още една седмица, след уроците, децата стояха и продаваха своите мартенички на хората от селото, на своите родители и учители. На въпроса колко струват – те отговаряха, че са безценни, защото с тях ще се излекува едно бебе. След всяка продадена мартеница всички в хор казваха „Благодаря“ и „Приятен ден“.

Да видиш звездичките в очите на тези деца означава да ги зачетеш в правото им да сътворяват добро по своему, което ги прави много щастливи. Зрънцето добро вече е посято в техните сърца.

Те са нашите съвременни герои. Те вярват, че личният пример е най-добрият начин да вдъхновят останалите.

Ние, от ОУ „Г. С. Раковски“, отново апелираме към всички – подайте ръка и подкрепете малката Мартина в трудния път, който ѝ предстои! Помогнете й да продължи да се радва на всеки миг от детството и родителите й да имат възможност да я видят как расте!

Дарителска сметка ОББ:

BG97UBBS80021090843440

Мартина Емилова Младенова

Добро ли е ДОБРОТО

„Добро ли е,  ДОБРОТО в човека,

родено и израснало във нас?

Добро ли е, щом бавно и полека,

захранваме го с истина и страст?

Добро ли е, когато със усмивка

посрещаме и мрак, и светлина?

Добро ли е, щом пазим във сърцето,

оазис, сред пустиня, от цветя?

Когато сме готови безрезервно

на чуждия любов да отдадем?

Добро ще е ДОБРОТО, щом навеки

си каже всеки: „То живее в мен!“

/Т. Мезева/