АКТУАЛНО

ДЕЦА ОТ ЦЕНТЪРА ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА – БЕРКОВИЦА РИСУВАХА НА АСФАЛТ

Рисуване на асфалтДецата от Центъра за обществена подкрепа  – Берковица сътвориха прекрасни рисунки върху асфалта в центъра на града. С тебешири и добро настроение малчуганите изобразяваха природни картини, къщи, надписи и различни елементи, а върху асфалта оживяха слънца, цветя, дървета и животни.

Инициативата е на 19 годишната Теодора Стаменова, бивша възпитаничка на 1. ОУ „Никола Вапцаров“ – Берковица, която участва в международната програма  за наградата на  херцога на Единбург – глобална структурирана програма за неформално образование и обучение, която предизвиква младите хора да мечтаят смело, да празнуват своите постижения и да променят света около тях.

Теодора е на ниво Бронз и си е поставила лични и предизвикателни цели в три основни направления – развиване на умения, Рисуване на асфалтдобороволчество и приключение в природата. В направление „Умения“  амбициозната девойка е заложила на усъвършенстването си в областта на изобразителното изкуство и в момента се обучава при художника В. Герасимов. През следващия месец Теодора ще приеме предизвикателството планински туризъм и ще се отдаде на активна физическа дейност. В направление „Доброволчество“ момичето участва в дейности на ЦОП – Берковица. Провежда беседи, свързани със осъзнаване на значението на образованието, рисува с децата, помага им да развият своите дарби.

Добротворството на младата дама от Берковица е насочено към децата и техните възможности да постигат положителни резултати във всички области – наука, спорт, изкуства, литература. Наградата на херцога на Единбург е цел, която тя си е поставила и следва неотстъпно, а по пътя към нея тя ще натрупа ценен опит, ще изгради ключови умения като целеустременост, постоянство, работа в екип, самодисциплина и самоорганизираност, които са важна част от личностната и професионална реализация на всеки млад човек по света.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо УОСГ-28-00-167 (1) от 07.12.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 128,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ ЗА ИЗБОР НА ФИНАНСОВА И КРЕДИТНА ИНСТИТУЦИЯ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДЪЛГОСРОЧЕН ЗАЕМ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

Обявление за избор на финансова или кредитна институция за предоставяне на дългосрочен заем на Община Берковица

ВИЖТЕ ОЩЕ »

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо УОСГ-28-00-167 (1) от 07.12.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 128,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
кмет берковица
Актуални Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ПО ПОВОД НИКУЛДЕН

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,СКЪПИ ИМЕНИЦИ,БАНКЕРИ, МОРЯЦИ, ТЪРГОВЦИ, Днес отбелязваме един от най-големите християнски празници – Денят на Св. Николай Мирликийски Чудотворец, покровител

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.