Актуални Новини, Новини

ДЕЦА ОТ ЦЕНТЪРА ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА – БЕРКОВИЦА РИСУВАХА НА АСФАЛТ

Рисуване на асфалтДецата от Центъра за обществена подкрепа  – Берковица сътвориха прекрасни рисунки върху асфалта в центъра на града. С тебешири и добро настроение малчуганите изобразяваха природни картини, къщи, надписи и различни елементи, а върху асфалта оживяха слънца, цветя, дървета и животни.

Инициативата е на 19 годишната Теодора Стаменова, бивша възпитаничка на 1. ОУ „Никола Вапцаров“ – Берковица, която участва в международната програма  за наградата на  херцога на Единбург – глобална структурирана програма за неформално образование и обучение, която предизвиква младите хора да мечтаят смело, да празнуват своите постижения и да променят света около тях.

Теодора е на ниво Бронз и си е поставила лични и предизвикателни цели в три основни направления – развиване на умения, Рисуване на асфалтдобороволчество и приключение в природата. В направление „Умения“  амбициозната девойка е заложила на усъвършенстването си в областта на изобразителното изкуство и в момента се обучава при художника В. Герасимов. През следващия месец Теодора ще приеме предизвикателството планински туризъм и ще се отдаде на активна физическа дейност. В направление „Доброволчество“ момичето участва в дейности на ЦОП – Берковица. Провежда беседи, свързани със осъзнаване на значението на образованието, рисува с децата, помага им да развият своите дарби.

Добротворството на младата дама от Берковица е насочено към децата и техните възможности да постигат положителни резултати във всички области – наука, спорт, изкуства, литература. Наградата на херцога на Единбург е цел, която тя си е поставила и следва неотстъпно, а по пътя към нея тя ще натрупа ценен опит, ще изгради ключови умения като целеустременост, постоянство, работа в екип, самодисциплина и самоорганизираност, които са важна част от личностната и професионална реализация на всеки млад човек по света.