Актуални Новини

ДЕЦА СЪЗДАВАТ ОВОЩНИ ГРАДИНИ В УЧИЛИЩНИ ДВОРОВЕ

460x333„Зелена идея в училище” е новата инициатива на радиата N-JOY, Z-Rock, bTV Radio, Melody, Jazz FM, Classic FM и Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” Идеята е деца да засаждат овощни дръвчета в дворовете на училищата , в които учат. Кампанията стартира на 1 март и цели по забавен и приятен начин да провокира силно отношение на учениците към природата.  До 22 март ученици от цялата страна може да се включват в кампанията, като изпращат снимка на двора на тяхното училище с кратко описание защо биха искали да се включат в проекта „Зелена идея в училище”. Комисия от bTV Radio Group и МОСВ ще избере четири училища, в които в началото на месец април тази година ще бъде реализирано озеленяване и засаждане на овощни дръвчета. Възпитаниците на четирите училища победители в инициативата ще имат отговорната задача да се грижат за засадените дървета.

Автор на идеята за овощните градини в училищните дворове е Иван Германов, победител в конкурса на bTV Radio Group и МОСВ „Зелена идея” през 2012 г. Иван спечели журито със своите идеи, посветени на опазването на чистотата на околната среда и се класира на първо място. Инициативата „Зелена идея” разкри богата палитра от над 1 200 предложения и уникални снимки.

„Зелена идея в училище” е финансирана от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013”. Приоритетните цели на програмата са насочени към подобряването, запазването и възстановяването на естествената околна среда и развитието на екологичната инфраструктура.

Вашият коментар