АКТУАЛНО

Дневен център за деца и младежи с увреждания

Адрес: гр. Берковица, 3500
жк.“ Изгрев“, бивша сграда на ЦДГ №5
e-mail: dcdmu_berkovitsa@abv.bg
Управител: Валентин Христов
Телефонен номер: 0887723338
Светлана Костова – Социален работник
Телефонен номер: 0899675702

Дневен център за деца и младежи с увреждания е специализирана социална услуга на територията на град Берковица, която стартира като проект „ Дневен център за деца и младежи с увреждания“ към процедура „Продължаваща подкрепа за деинституционализация на децата и младежите- ЕТАП 2- предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги за деца и семейства“ – КОМПОНЕНТ 1.
Капацитет: 30 места за дневна грижа и до 60 места за консултативни услуги
Центърът разполага с обновена сграда, с оборудвани помещения за специализираните дейности с децата и младежите (всекидневна занималня монтесори, салон за рехабилитация и лечебна физкултура, модерен асансьор, кухня и кухненски бокс, столова, психо-сензорна стая). За обедната почивка на децата има оборудвано спално помещение. Разполага с кабинети за различните специалисти. Центърът осигурява занимания с музикален терапевт, специалисти педагози, за децата с физически увреждания се предоставя специализирана услуга от рехабилитатор/кинезитерапевт. За децата с говорни проблеми, като щат от екипа на центъра има логопед, чийто услуги могат да бъдат използвани, както от дневните така и от почасовите потребители. Разполага и с психолог, който освен на потребителите, е на разположение и на родителите в подкрепа при отглеждане на децата и младежите в семейна среда.
От месец януари 2021г. в центъра се предлага качествена храна за децата и младежите от доставчик, избран по реда на закона за обществените поръчки от Община Берковица.
В помощ на семействата, чийто деца и младежи посещават центъра, от месец май 2021г. децата се приемат от домовете, където се връщат обратно след посещение в центъра със специализиран автобус, закупен със средства от проекта и предоставен от Община Берковица. Автобусът е оборудван със специализирани съоръжения за хора с увреждания, отговаря на всички европейски стандарти за безопасност и екологичност.
В социалната услуга работят 14 специалисти, всички избрани след специализиран подбор:
Управител, двама социални работника, медицинска сестра, рехабилитатор/кинезитерапевт, логопед, двама специални педагози, музикален терапевт, психолог, три детегледачки, шофьор.

За настаняване в центъра се приемат деца с увреждания след издаване на Предварителна оценка на потребностите след насочване от Отдел „Закрила на детето“ към Дирекция „Социално подпомагане“ град Берковица.
За младежите следва да се подаде заявление в Община Берковица, където ще бъдат насочени към Дневен център за деца и младежи с увреждания с Предварителна оценка на потребностите.
Има разработена методика за опазване на живота и здравето на потребителите, както и вътрешни правила за дейността на центъра.
Създавайки новата социална услуга ще се постигнат целите за подкрепа на семейства с деца и младежи с увреждания, като след третата година от създаването да може центърът да бъде делегирана от държавата дейност.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо УОСГ-94-00-3630 (5) от 27.02.2023 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 128,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Фотодокументална изложба
Актуални Новини

С ФОТОДОКУМЕНТАЛНА ИЗЛОЖБА “СТРОИТЕЛИТЕ НА ПАМЕТНИКА НА СВОБОДАТА” МУЗЕЕН КОМПЛЕКС – БЕРКОВИЦА ПОСРЕЩА ТРЕТИ МАРТ

Събитието премина при голям интерес. По стар български обичай многобройните гости бяха посрещнати с хляб и сол, а Гергана Лазарова,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Бюджет (7) Кмет на Община Берковица (18) ЛПГ (7) МИГ Берковица и Годеч (6) Образование (41) Община Берковица (323) Общинска администрация-Берковица (26) Общински съвет-Берковица (23) Обява (12) Природни забележителности (21) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (15) ваканция&спа експо (7) детска градина (6) детски градини (7) дневен ред (8) заповед (9) заповеди на кмета (23) кмет берковица (8) кмет община берковица (8) конкурс (9) културни забележителности (16) общинска администрация (54) общински съвет - берковица (6) обява община берковица (6) обявление (58) основни училища (8) отдел строителство (15) поздравителен адрес (18) приложно колоездене (6) програми (6) проект (10) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (8) социални дейности (14) социални услуги (9) спорт (12) спортни клубове (11) съветници (8) съобщение (9) туризъм (32) услуги (13) училища в Община Берковица (7)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Лого Община Берковица
Актуални Новини

СПИСЪК НА МАТЕРИАЛИТЕ, КОИТО ЩЕ СЕ РАЗГЛЕЖДАТ В КОМИСИИТЕ И НА СЕСИЯ НА ОбС – БЕРКОВИЦА НА 24.03.2023 г.

КОМИСИЯ ПО ИКОНОМИКА, ПРИВАТИЗАЦИЯ И ИНВЕСТИЦИОННА ПОЛИТИКА22 март 2023 г. /сряда/ – 14.00 часа 1.Докладна РД-92-00-2408 относно отчет за дейността

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

ПРАВИЛА ЗА СЪБИРАНЕ НА ПРОСРОЧЕНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ “ВиК – БЕРКОВИЦА”

При наличие на натрупани задължения към дружеството, за неплатена изразходвана и отведена вода „ВиК Берковица” предлага на абонатите си споразумение

ВИЖТЕ ОЩЕ »
РЕДОВНО ГОДИШНО-ОТЧЕТНО СЪБРАНИЕ НА "ДРУЖЕСТВО НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ" И ПК "КЛИСУРА"
Актуални Новини

ПРОВЕДЕ СЕ РЕДОВНО ГОДИШНО-ОТЧЕТНО СЪБРАНИЕ НА “ДРУЖЕСТВО НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ” И ПК “КЛИСУРА” СЕЛО БЪРЗИЯ

На 16.03.2023 г. се проведе редовно годишно-отчетно събрание на “Дружество на хора с увреждания” и ПК “Клисура” село Бързия. На

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.