Актуални Новини

ДОБРИЯТ ПРИМЕР

dav

Все повече места в Берковица се превръщат в красиви кътчета.  Много от пространствата около блоковете са потънали в мръсотия и бурени. Фасове, торбички със смет под терасите, нерядко са обичайна гледка в кварталите.

Има обаче млади ендусиазирани семейства, които поддържат градинките пред и зад  своите блокове и ги правят по-приятни места за почивка. Пример са жителите на ул. „Сливница“.

sdr

Съседи от блоковете с общи усилия са превърнали малкото пространство в приказка. Пъстро, отрупано с цветя, задблоковото пространство се превърна в площадка за игра на малчуганите. С много желание и ентусиазъм децата също се включиха в акцията по почистването и боядисването. Това отново е поредното доказателство, че ако нещо не ни харества е наша работа да го променим – чрез пускане на сигнали, чрез собствените си дейстия. Въпрос на избор. Добрият пример отново е заразен. Това е прекрасно, нали?

Тези случаи ни показват, че не трябва да чакаме някой да направи промяна, а сами да направим града си по-приятен и чист.

С тази инициатива жителите на ул. „Сливница“ ще участват и в конкурса на Община Берковица за най-чисто междублоково пространство.