Актуални Новини

ДОБРОВОЛЦИТЕ ОТ 3 УЧИЛИЩА В ГР. БЕРКОВИЦА ПОЛУЧИХА ДИПЛОМИ ЗА ДВЕГОДИШНО ОБУЧЕНИЕ ПО ПРЕВАНТИВНАТА ПРОГРАМА НА МВР „ДЕТСКО ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ“

dscn7313С церемония и тържество учениците от Детските полицейски управления в Берковица, създадени в Първо ОУ „Никола Йонков Вапцаров”, Трето ОУ „Иван Вазов“ и Второ ОУ „Христо Смирненски“, отбелязаха успешното завършване на 2-годишния курс, при който се запознаха с дейността на полицейските служби. По време на обучението доброволците са придобили знания как да реагират и оказват първа долекарска помощ, как да се защитават от неочаквания нападения чрез  използване на полицейска лична защита, участвали са в дежурства с екипите на Пътна полиция, изучавали са правила за безопасно поведение и действия при извънредни кризисни ситуации, dscn7355бедствия и пожари, посетили са базата на ГДНП в Берковица за обучение на служебни кучета, запознали са се с дейността и структурата на местното полицейско управление.

На тържествения финал доброволците получиха дипломи и плакети – сувенир. Гости на закриването бяха зам.-кметът Радослав Найденов, служители от ОДМВР-Монтана, РУ-Берковица и учители на трите училища. Те бяха поздравени от малките полицаи с много песни, стихотворения и танци.

Източник: www.mvr.bg