АКТУАЛНО

ДОБРОТО ДЕЛО НА РАДОСЛАВ БИМБАЛОВ СЪБРА МАЛКИ И ГОЛЕМИ В ЧИТАТЕЛСКИ КЛУБ „ЛЮБОСЛОВИЕ“

Доброто дело на Борислав Бамбалов

Община Берковица и Културен център „Йордан Радичков“ – Берковица организираха първото литературна четене в новосформирания клуб „Любословие“, открит тази година в навечерието на родения ден на Радичков. В мероприятието се включиха зам.-кметът на Община Берковица Спаска Георгиева, Борислав Мирчев – поет и музикант, служители на Общинска администрация – Берковица, учители, ученици, граждани. Топла, сърдечна и приятелска бе срещата на любителите на литературата и изкуството. Доброто настроение и положителните емоции съпътстваха събитието.
Радослав Бимбалов бе авторът, чиито разкази бяха избрани да бъдат четени на сбирката. Причината бе не само силата на неговото слово, но и фактът, че известният рекламист и общественик дари средствата от своето трето място в организирания от Община Берковица конкурс за Национална литературна награда „Йордан Радичков“ – 2022, на талантливите деца на Берковица. С дарението бяха закупени 10 броя преносими статива и материали за рисуване, както за малките художници, възпитаници на културния център, така и за провеждане на пленери, една от новите идеи на Община Берковица, предвидени за реализиране.
Петокласничката Гергана Стефанова от ОУ „Георги С. Раковски“ – село Бързия впечатли присъстващите с прочита на разказа „Плешивата жаба“ от Радичковата книга „Малки жабешки истории“. За повече образност и емоция, момичето дори бе нарисувало и илюстрация към разказа. Дванадесетокласничката Лили Атанасова от ПГ „Д-р Иван Панов“ – Берковица и Никола Минчев – уредник на културния център, четоха разкази на Бимбалов от книгата му „Млък“.
Историите на Бимбалов са като да отвориш отдавна залостен прозорец след дълга зима – хем изненадващо свежи, хем сякаш ги помниш отнякъде. Не всички истории са разказани още. Разказите на Радослав Бимбалов го доказват. В свят на парадокси, сърдечност и страх, в абсурдната и изненадваща вселена на тези неочаквани истории може да ти се случи всичко – да видиш розово фламинго в автобуса, да обърнеш времето, да яхнеш Вятър или да ловиш мъмреци, да ти свършат думите. И всичко това ще е напълно нормално, защото си човек. Именно поизгубената, позабравена човещина е главната тема на книгата му „Млък“, спечелила трета награда в конкурса за Национална литературна награда „Йордан Радичков“ – 2022 . Онова разнолико, противоречиво, но неизбежно твое човешко Вътре. По своему красиво, дори в тъгата или страха.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Връчване на приза за европейски етикет и добро управление на Кмата - Димитранка Каменова
Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ПОЛУЧИ КРИСТАЛЕН ПРИЗ И ЕВРОПЕЙСКИ ЕТИКЕТ ЗА ИНОВАЦИИ И ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ НА МЕСТНО НИВО

„Тази награда е признание за добрата екипна работа на администрацията и стимул да надграждаме постигнатото. Независимо от трудните времена, в

ВИЖТЕ ОЩЕ »

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДАРИ НАД 40 ЗАГЛАВИЯ ОТ ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА НЛН „ЙОРДАН РАДИЧКОВ“ НА ГРАДСКАТА БИБЛИОТЕКА

Библиотека „Йордан Радичков“ – Берковица, която носи името на писателя, ще радва своите читатели с над 40 нови заглавия на

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Връчване на приза за европейски етикет и добро управление на Кмата - Димитранка Каменова
Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ПОЛУЧИ КРИСТАЛЕН ПРИЗ И ЕВРОПЕЙСКИ ЕТИКЕТ ЗА ИНОВАЦИИ И ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ НА МЕСТНО НИВО

„Тази награда е признание за добрата екипна работа на администрацията и стимул да надграждаме постигнатото. Независимо от трудните времена, в

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.