Актуални Новини, Новини

ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА УЧЕНИЦИ ОТ ПГ “Д-Р ИВАН ПАНОВ” – БЕРКОВИЦА В НАЦИОНАЛЕН КРЪГ НА СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРОФЕСИИ

ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА УЧЕНИЦИ ОТ ПГ "Д-Р ИВАН ПАНОВ" - БЕРКОВИЦА В НАЦИОНАЛЕН КРЪГ НА СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРОФЕСИИ

От 13.04.2022 година до 15.04.2022 година, в курортен комплекс „Златни пясъци“ се проведе националният кръг на състезанието по професии „Най-добър млад хотелиер“ и „Най-добър млад барман“. Организатори на състезанието бяха МОН и техните партньори Асоциация на училищата по хотелиерство и ресторантьорство в България, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциация на аниматорите в България и Българска асоциация на барманите. В състезанието взеха участие 40 гимназии от страната, сред които и ПГ „Д-р Иван Панов“. В категорията „Най-добър млад хотелиер“ се състезава Ади Котова, а в категорията „Най-добър млад барман“ – Натали Тодорова. Състезателните дни преминаха динамично, в оспорвана битка и професионална атмосфера.
В категорията „Най-добър млад хотелиер“ Ади Котова от 12.А клас, професионална паралелка от професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”, професия „Хотелиер”, специалност „Организация на хотелиерството”, презентира уменията си за посрещане на туристи на рецепция, предлагане на услугите на хотела и решаване на възникнал казус или ситуация в хотела.
В категорията „Най-добър млад барман“ Натали Тодорова, също ученичка от 12. А клас, презентира уменията си за приготвяне на коктейл в два кръга – куик микс и съвременна интерпретация на лимонада.
И двете момичета се представиха достойно и защитиха името на своето училище. Изключително впечатлено бе журито от уменията на Ади Котова, която получи поощрителна награда от госпожа Д. Иванова – трудов договор за администратор във верига хотели „Албена“ АД.
Зад достойното представяне на момичетата стои неуморната работа, всеотдайност и професионализъм на техните учители – госпожа Венета Горанова, госпожа Людмила Иванова и господин Владимир Иванов.
Благодарности към участниците, че приеха предизвикателството и участваха с ентусиазъм.