Актуални Новини, Новини

ЕДИН ЗАПОМНЯЩ СЕ УРОК ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА В ДГ „ЗВЪНЧЕ“

На 19 и 20 февруари служители на РУ на МВР – Берковица гостуваха на малките си приятели от ДГ „Звънче“. Специален гост беше и Госпожа Персияна Петкова – Старши експерт по предучилищно образование в РУО – Монтана.

20200220_104408Инспектор ДПС Пламен Панайотов, Инспектор КАТ – пътен контрол Богдан Цветков и Младши експерт Иван Иванов преподадоха урок по пътна безопасност на най-малките участници в движението. Важните правила за поставяне на предпазен колан веднага след качване в колата, забраната да се говори по мобилен телефон, докато се шофира, и да се спазва ограничението на скоростта бяха сред знанията, с които полицаите запознаха децата.

На специално оборудваната за целите на обучението по БДП  площадка, децата обогатиха своите знания, умения и компетенции за основните правила за безопасно движение. Обобщиха представите си за улица, кръстовище, тротоар, пешеходна пътека. Научиха много за пътните знаци, за сигурността и безопасността по пътищата. Това те демонстрираха с голямо старание и удоволствие в предложените им игри.

20200220_104609Всички деца получиха като награда картинки за оцветяване и „Азбука на безопасността“. Те искрено заявиха, че ще спазват безусловно правилата и отправиха обръщение към всички да бъдат по отговорни и толерантни.

В знак на благодарност към полицаите децата ги поздравиха с няколко песни и сърдечни покани за повторно гостуване.