Актуални Новини

ЕДНА ГОДИНА ЦЕНТЪР ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА В БЕРКОВИЦА

Центърът за обществена подкрепа в гр. Берковица отпразнува днес своя първи рожден ден. Една от най-новите социални услуги на територията на общината събра своите потребители в сградата на ДДЛРГ „Люба Тенева”, където се намира и центъра, за да отпразнува годишнината от своето откриване. Гости на тържеството бяха председателят на Общински съвет в гр. Берковица инж.  Юлиан Иванов и представители на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в общината.

Директорът на ЦОП г-жа Петя Христова благодари на своите колеги за тяхната съпричастност и упорита работа през тази една година за утвърждаване на центъра като услуга, подкрепяща децата и техните родители. Вече половин година ЦОП – Берковица работи с по-голям брой потребители от определеният капацитет – 30, което е показател за необходимостта от услугата и за нейното развитие.
По случай рожденият ден на ЦОП директорът на центъра и председателят на ОбС посадиха лирово  дърво, което да напомня на посетители и служители за първите трудни стъпки на екипа в професионалното израстване.
За децата, които са потребители на услугата бяха организирани забавни игри с балони, рисунки на открито и щур купон с много детски песни. Своя талант по време на тържеството изразиха и Анелия и Лидия, които изпяха своите любими песни за лятото.