Актуални Новини, Новини

ЕДНА УСПЕШНА ГОДИНА ЗА КЛУБ „БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО КУЧЕ“ – БЕРКОВИЦА

Днес, 01.04.2021 година, в Заседателната зала на Общинска администрация – Берковица, берковският клуб за бъларско овчарско куче предостави на Община Берковица завоюваните купи и медали през 2020 година. Зам.-кметът Спаска Георгиева с радост поздрави председателя на клуба Пламен Ерменков и неговите членове Борислав Михайлов и Любен Михайлов за постигнатите постижения, като им пожела още много бъдещи успехи. Въпреки трудностите през изминалата година, породени от епидемията с коронавирус, берковският клуб за българско овчарско куче взе участие в почти всички мероприятия от регионален, национален и международен мащаб. Представянето на нашия клуб, въпреки голямата конкуренция, бе на много високо ниво. Завоюва 15 медала, 8 призови купи, много грамоти и предметни награди.

Едно от подрастващите кучета, отгледано и водено от Борислав Михайлов, три пъти става ШАМПИОН  – BEST JONIOR на изложбата за всички породи кучета.

Членовете на местния клуб работят най-активно за популяризиране на породата в региона. Тази година клубът продължава развитието и на развъдната дейност. В бъдеще клубът ще се развива активно, като приоритет за него ще бъдат децата и участието им в мероприятията.

На проведената среща днес председателят на клуба Пламен Ерменков изрази своята благодарност за финансовата подкрепа, която Община Берковица оказва на клуба.

watermarked-DSC05311watermarked-DSC05312