Актуални Новини

ЕДНА УЧИТЕЛКА НА 99

4Райна Димитрова е родена в Полски Тръмбеш. Завършила е  Американския девически колеж. Целият й трудов стаж е като учител по английски език в Езиковата гимназия в София. Днес тя живее в Дома  за стари хора с ОЛБ – Берковица.

Учениците от Ученическия съвет при Профилирана гимназия „Д-р Иван Панов“ превърнаха 99-я рожден ден на баба Райна в един незабравим празник за всички. Гимназистите изненадаха рожденичката с торта, подарък, цветя и  песента “Happy Birthday!”. Но най-големият подарък беше тяхното присъствие и това, че тя отново можа да бъде сред млади хора. С много вълнение тя им разказа за ученическите си години, за строгия режим в Американския колеж, за своя живот. Поговориха си на английски език. А Баба Райна  посъветва младежите да учат английски език, да учат езици, защото това ще им отвори всички врати, да помнят само хубавите неща и да забравят лошите моменти в живота.

5С вълнение и сълзи в очите рожденичката изпрати своите гости и ги покани да отбележат заедно и 100–годишния й рожден ден.