Актуални Новини

ЗАВЪРШИ ЛЯТНАТА ЧИТАЛНЯ В БЕРКОВИЦА

Завърши лятната читалня на открито, част от инициативата „Забавно лято в библиотеката”, организирана от библиотека „Йордан Радичков”, гр. Берковица.

Целта  бе насочена към  читателите от Берковица и любители на четенето, дошли на гости  в града ни. Също така, се изпълни желанието на децата да четат организирано и извън библиотеката през лятото. По време на тази инициатива  възникнаха интересни дебати, полезни спорове, но се създадоха и много нови приятелства.

Удоволствие  бе,  да слушаш и гледаш,  как баба чете книжка, а в скута или до нея  седи внуче, майка четяща увлекателна  приказка от шарени книжки, а детето и всички присъстващи слушат в захлас.

Най-дейни бяха децата от Берковица, които  присъстваха на всяка читалня на открито, а Славина Калинова  Иванова получи безплатен библиотечен  абонамент за доброволческата  дейност по подреждане и прибиране на книгите и голямото желание да чете всеки път, изразително и без притеснение.

В инициативата се включиха деца и възрастни от града, страната и живеещи в чужбина, учители и ученици, млади хора, приятели на библиотеката и четенето. Благодарим на всички участници в летните ни читални и добре са дошли в библиотеката през цялата година.