Актуални Новини

„ЗАЕДНО С ГРИЖА ЗА РАЗВИТИЕТО НА СЕЛО КОТЕНОВЦИ“

1Изпълнението на дейностите по проект „Заедно с грижа за развитието на село Котеновци“ е повод за жителите на населеното място да общуват по между си, да се забавляват и младите да се учат от възрастните на традиционни български занаяти.

През месец октомври 2016 година бенефициентите по проекта се включиха в „Ателие по плетене“, в което децата се  обучаваха да плетат.

Подрастващите бяха впечатлени от уменията, бързината и творческата фантазия на техните майки и баби да вплитат преждата и от ръцете им да се раждат истински шедьоври. С много вълнение и трепет те държаха иглите с малките си ръчички и се учеха на този позабравен вече занаят.

През ноември освен с обучението по плетене, проектът ще продължи и с тъкане на стан. Възрастните хора ще посетят Второ основно училище „Христо Смирненски“ – Берковица, партньор по проекта, където ще обучават учениците да тъкат на стан.

Този проект се осъществява с финансовата подкрепа на Европейската комисия – GD DevCO по програма Europe Aid/134863/C/ACT/Multi чрез Търговско-промишлена палата – Враца в рамките на проект Rural DEAR Agenda – EYD 2015 (План за Обучение за развитие на селските райони и повишаване на обществената осведоменост). Тази публикация отразява само вижданията на автора и от Европейската комисия не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в нея информация.