АКТУАЛНО

ЗАПОВЕД НА КМЕТА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ВОДНИТЕ ОБЕКТИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА, РАЗРЕШЕНИ ЗА КЪПАНЕ И ПЛУВАНЕ

Лого - Община Берковица

ЗАПОВЕД
№ РД-15-410/15.06.2022 г., гр. Берковица

На основание чл. 44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл. 5 от Наредбата за водноспасителна дейност и обезопасяването на водните площи, както и протоколи от 15.06.2022 г. на Общинската комисия за водноспасителна дейност и обезопасяване на водните площи, назначена със Заповед № РД-15-168/29.03.2022 г. с цел обезопасяване на водните площи на територията на община Берковица и недопускане на инциденти от удавяне
НАРЕЖДАМ

I. Определям водни обекти, разрешени за къпане и плуване, както следва:

 1. Плувен басейн към „КОМХОТЕЛ”, адрес: гр. Берковица, ул. „Стефан Стамболов” № 13, стопанисван от „СОЛАР ИНДЪСТРИС” ЕООД.
 2. Плувен басейн, намиращ се в плувен комплекс „ГАЛАНТ ПАЛАС”, с. Бързия, общ. Берковица, ул. „Пръшковица № 7, стопанисван от „ДЕРВЕН” ООД.
  II. Забранявам къпането и плуването във всички останали водни площи на територията на община Берковица: басейни, язовири, канали, изравнители, реки и други.
  III. Предохранителните мерки в разрешените и забранените за къпане и плуване водни площи възлагам на собствениците на тези обекти под непосредствен контрол на представителите на Общината и кметствата, на чиято територия се намират.
  IV. През активния плувен сезон от 1 май до 30 октомври, собственици /концесионери/ и наематели на водните площи са задължени:
 3. Да осигурят пазачи.
 4. Да поставят забранителни, предупредителни и информационни знаци /табели/, съгласно Наредбата за водноспасителна дейност и обезопасяването на водните площи.
 5. На всички обекти, разрешени за къпане и плуване, както и в ученическите лагери се назначават само правоспособни водни спасители със заверени за сезона талони от Водноспасителна служба – БЧК.
 6. Контрол по изпълнение на настоящата заповед възлагам на Общинската комисия за водноспасителна дейност и обезопасяване на водните площи, назначена със Заповед № РД-15-168/29.03.2022 г., на кметовете и кметски наместници.
  Препис от настоящата заповед да се изпрати на членовете на Общинската комисия за водноспасителна дейност и обезопасяване на водните площи, БЧК-Монтана, РЗИ-Монтана, РУ-Берковица, стопани, собственици /концесионери/ на водните обекти, кметовете и кметските наместници в община Берковица.
  Заповедта да се доведе до знанието на гражданите, чрез обявяването в сайта на Община Берковица и на информационното табло в сградата на община Берковица.

СПАСКА ГЕОРГИЕВА
Зам.-Кмет на Община Берковица
/Заповед № РД-15-401/10.06.2022 г./

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого Община Берковица
Актуални Новини

СЪОБЩЕНИЕ

Общинска администрация – Берковица уведомява всички кандидати, подали заявление за длъжността „Домашен помощник“ по проект № BG05SFPR002-2.001-0115-С01 „Грижа в дома

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

СЪОБЩЕНИЕ НА ОСНОВАНИЕ ПАРАГРАФ 4, АЛ. 2 ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ НА ЗАКОН ЗА УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА /ЗУТ/

На вниманието наСлавомир Тодоров ул. “Ген. Скобелев” №29, гр. БерковицаЖоржета Тодорова ул. “Ген. Скобелев” №29, гр. БерковицаТодор Тодоров ул. “Ген.

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо ЕФПП-58-00-1 58) от 08.02.2023 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 128,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

СЪОБЩЕНИЕ

Общинска администрация – Берковица уведомява всички кандидати, подали заявление за длъжността „Домашен помощник“ по проект № BG05SFPR002-2.001-0115-С01 „Грижа в дома

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Отчет на кмета
Актуални Новини

ОТЧЕТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МАНДАТНАТА ПРОГРАМА НА КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ЗА 2022 ГОДИНА

Уважаеми г-н председател,Уважаеми общински съветници,Уважаеми съграждани, Преди четири години приех предизвикателството да бъда кмет на Община Берковица, водена от убеждението,

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.