Актуални Новини

ЗАПОВЯДАЙТЕ НА ОБЩОБАЛКАНСКИ НАРОДЕН СЪБОР „ПЕТРОХАН 2017“

Български арт и фолклорен център „Нестия“ Ви канят на общобалкански народен събор „Петрохан 2017“ – „Под Ком с песни, музика и танци“. Датата е 22 септември 2017 г. в местността „Петрохан“ от 10:30 часа.

От самото си основаване през 1991 г., Български арт и фолклорен център „Нестия” има за цел да възражда и съхранява разнообразните български култура и  изкуство, българския фолклор. Школите за народни танци, с които започва пътят на „Нестия”, се разраства непрестанно, разширявайки дейностите с школи по народно пеене и инструменти, народен театър и занаяти, както и разнообразни жанрове на всички останали изкуства.

На този етап Български арт и фолклорен център ”Нестия” работи с около 70 школи и курсове в детски градини, училища, културни домове, читалища и др., с численост с над 1300 участници от 3 до 103 годишна възраст.

Националната кампания “Да запалим и съхраним Огъня български …!” е инициирана през 2008 г. от Български арт и фолклорен център “Нестия” – Импресарска фирма “ХриСтан- ИС” и подкрепена от Българска интернационална и фолклорна компания, Продуцентска къща “Интерконтакт” и фондация “Нестия”.

Основната цел на Кампанията е след присъдиняването към Европейския съюз България да влезе с най-българското, с ясна българска идентичност –БЪЛГАРСКИЯ ФОЛКЛОР И ИЗКУСТВА.

Участието в Кампанията е доброволно и се регламентира с меморандум за присъединяване. Участниците могат да бъдат физически и юридически лица, работещи в България и извън нея.

БЪЛГАРСКИ АРТ И ФОЛКЛОРЕН ЦЕНТЪР „НЕСТИЯ”

НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ “ДА ЗАПАЛИМ И СЪХРАНИМ ОГЪНЯ БЪЛГАРСКИ …!”