Актуални Новини

ЗАПОЧВА БЛАГОУСТРОЯВАНЕТО НА КВАРТАЛИТЕ „ИЗГРЕВ“, „ЗАРЯНИЦА“ И „СТАРА ПЛАНИНА“ В БЕРКОВИЦА

111С ремонт на пътната инфраструктура в жилищните комплекси на Берковица продължава строителната програма на Община Берковица през август и септември. На 13 август 2014 г. кметът на общината Димитранка Каменова подписа договор за изпълнение на строително-ремонтни работи с фирмата изпълнител „КАРО ТРЕЙДИНГ“ ООД гр. София. От следващата седмица започва изкърпване и след това цялостно преасфалтиране на улиците в комплексите „Изгрев“, „Заряница“ и „Стара планина“. Срокът на договора е два месеца. Инвестицията е в размер 600 000 лева.

Това е част от кампанията за поетапно обновяване на уличната мрежа в Берковица. Стратегията да се възстановяват цели участъци, а не да се работи на парче бе приложена при управлението на кмета Димитранка Каменова като по-ефективен и дълготраен метод за развитие и възстановяване на пътната инфраструктура в общината. В резултат на тези последователни мерки предстои по-голяма част от уличната мрежа в големите квартали на града да бъде отремонтирана, основни пътни артерии да бъдат преасфалтирани, а разрушените от пороите улички също да бъдат изцяло оправени. Общата инвестиция на Община Берковица за подобряване на състоянието на инфраструктурата тази година възлиза над 1 млн. лева, като в това число не са обектите, които се изграждат по проекти.

При започването на ремонтните дейности по пътната инфраструктура на кварталите в Берковица може да се наложи реорганизация на движението, преместване на автомобили, за което собствениците предварително ще бъдат уведомени. На официалния сайт на Община Берковица ще има необходимата информация.