Актуални Новини

ЗАПОЧНА ИЗПЪЛНЕНИЕTO НА СТРОИТЕЛНО-МОНТАЖНИТЕ РАБОТИ НА МИНЕРАЛНИЯ ВОДОПРОВОД

IMG_0689Тази седмица започна изпълнението на строително-монтажните работи на минералния водопровод. На обекта са разположени две строителни бригади. Първата група работи от точка 72 на водопровода, намираща се на границата на замлищата на град Берковица и с. Бързия, в посока минералната баня в с. Бързия. Вторият екип работи от същата точка, но в посока минералната баня в град Берковица. От откриването на строителната площадка на обекта, което се състоя на 11 април 2018 год, до момента са извършени всички необходими мероприятия по маркиране и отстраняване на дърветата по трасето на водопровода. Вече втори ден текат изкопни дейности за полагане на тръбите.

Изпълнител на строително-ремонтните дейности на обекта е ДЗЗД „Ренбилд“, гр. София. Стойността на проекта е 1 028 329,96 лв., а срокът за изпълнение е 180 дни. Водопроводът за минерална вода е с обща дължина 7 786,28 м.

В момента се проектира и изграждането на обществената минерална чешма, която ще бъде в парк „Свети Георги Победоносец“. Амбицията на общината е още тази есен жителите и гостите на града да могат реално  да ползват минералната вода от новата чешма.