АКТУАЛНО

ЗАСЕДАНИЕ НА ОБС-БЕРКОВИЦА

На 23 февруари  2018  г. в заседателната зала на ОбА – Берковица се проведе редовно заседание на Общински съвет. Присъстваха 19 общински съветници, които разгледаха и приеха над 30 докладни записки. На сесията бе внесена и 1 извънредна докладна, която местният парламент прие да бъде гледана. Дневният ред на заседанието включваше:

  1. Информация за дейността на Музеен комплекс-Берковица. Мерки за подобряване дейността и план програма за 2018 г.;
  2. Информация за дейността на „Обредни дейности“ ЕООД, гр. Берковица за 2017 г. Проблеми и предложения за тяхното изпълнение;
  3. Докладни записки;
  4. Питания, предложения и становища по обществено значими въпроси.

Общинските съветници дебатираха няколко важни въпроса, касаещи дейността на „КОМ 2016“ АД.  В тази връзка Общински съвет като принципал и отговарящ за създаването, работата и контрола на търговското дружество с общинско участие, взе решение за сесията през месец март да бъде поканен представител на дружество „КОМ 2016“ АД, който да бъде изслушан в местния парламент относно дейността на дружеството, намеренията на главния акционер, както и да чуе и отговори на въпросите, вълнуващи берковската общност.

В точка питания, предложения и становища по обществено значими въпроси отново бе повдигнат и дискутиран въпросът за състоянието на уличната мрежа в ж.к „Заряница“.  Инж. Милчо Доцов използва случая отново да се извини на жителите на квартала за причиненото неудобство, посочвайки факта, че всичко, което се прави е за добро, при строго спазване на правилата и закона. Той поясни, че основно правило в работата му е първо да се подмени водопровод на дадена улица и след това да се асфалтира жялостно. Улица „Заряница“ е включена в проект по Програма за развитие на селските райони. Съгласно нея от момента на сключване на договор за финансиране не може да е реконструира и рехабилитира водопровод и канал, поради което Обшинска администрация с всички произтичащи от това рискове ремонтира водопроводите на улица „Заряница“ и е решена да го приключи в максимално кратки срокове в момента, в който атмосферните условия позволяват.

Водопроводи се подмениха и по улиците, които са част от общинската пътна мрежа, включени в проекта по програмата за развитие на селските райони, който беше одобрен през месец декември на стойност 6 млн. лева. Това са водопроводите по:  ул. „Бук“, Котеновско шосе, в с. Слатина, село Боровци и с. Бързия. Общата дължина на подменените водопроводи е 4000 м., с което се подобри качеството на водоснабдяване на населението.  Изградиха се нови канализации по ул. „Заряница“ и ул. „Бук“ с обща дължина 522 м. Общо собствените инвестиции на общината за водопровод и канализация през 2017 г. са на стойност 720 000 лв.

Инж. Милчо Доцов поясни, че Община Берковица е на финален етап за подписване на договор по Програма за развитие на селските райони за асфалтиране на улици на стойност 2 млн. лева. До тогава всички дейности по подмяна на ВИК трябва да са приключили.

В този проект са включени следните улици в град Берковица –  ул. „Заряница“, ул. „Здравец“, ул. „Тузлата“, ул. „Тимок“, ул. „Райко Даскалов“, ул. „Мусала“, ул. „Кестенарска“, ул. ‚Даме Груев“ и село Бързия – ул. „Артец“ и ул. „Ком“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо ЕФПП-58-00-1 (62) от 21.03.2023 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 129,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Бюджет (7) Кмет на Община Берковица (21) ЛПГ (7) МИГ Берковица и Годеч (7) Образование (41) Община Берковица (333) Общинска администрация-Берковица (27) Общински съвет-Берковица (23) Обява (12) Природни забележителности (21) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (15) ваканция&спа експо (7) детска градина (6) детски градини (7) дневен ред (8) заповед (9) заповеди на кмета (23) кмет берковица (8) кмет община берковица (8) конкурс (9) културни забележителности (17) общинска администрация (54) общински съвет - берковица (6) обява община берковица (6) обявление (61) основни училища (8) отдел строителство (16) поздравителен адрес (18) приложно колоездене (6) програми (6) проект (10) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (8) социални дейности (14) социални услуги (9) спорт (12) спортни клубове (11) съветници (8) съобщение (9) туризъм (32) услуги (13) училища в Община Берковица (7)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо ЕФПП-58-00-1 (62) от 21.03.2023 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 129,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

СЪОБЩЕНИЕ НА ОСНОВАНИЕ ПАРАГРАФ 4, АЛ. 2 ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ НА ЗАКОН ЗА УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА /ЗУТ/

На вниманието наБисерка Стоянова, гр. София ж.к. ,,Надежда“ 3, ул. “Теодор Теодоров”, бл. 12, ет. 6, ап. 21Виктор Спасов, гр.

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.