Актуални Новини

ЗА ПЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА СЕЛО БОРОВЦИ ЩЕ Е ДОМАКИН НА ФЕСТИВАЛ НА ПЕСНИТЕ, ТАНЦИТЕ И ТРАДИЦИОННИТЕ ХРАНИ И ЗАНАЯТИ В БОРОВЦИ

НЧ „Развитие-1927“, с. Боровци, Община Берковица и кметство с. Боровци рганизират за пета  поредна година Фолклорен „ФЕСТИВАЛ НА ПЕСНИТЕ, ТАНЦИТЕ И ТРАДИЦИОННИТЕ ХРАНИ И ЗАНАЯТИ В БОРОВЦИ”. Събитието ще се проведе на 01.06.2019 г.

Той няма конкурсен характер и чрез провеждането му се дава възможност  за  изява  на професионални и непрофесионалните  групи и изпълнители.  Във фестивала могат да участват танцови и певчески групи за автентичен и обработен фолклор, както и индивидуални изпълнители без възрастови ограничения. Фестивалът  се провежда  на открита сцена на площада в село Боровци.

Мероприятия, съпътстващи фолклорната  програма:

– изложба и дегустация на традиционни ястия ,

– етнографска изложба, отразяваща бита на хората от селото в „Манойловата къща”

– изложба на  занаятчии,

Цели на фестивала

-Да съхранява, разпространява, развива и представи пъстротата на българското народно творчество и занаяти в тяхното многообразие, богатство и колорит.

– Да събере изпълнителите и любителите на българския фолклор и традиционни занаяти, да ги обедини в една обща изява.

– Да осъществи приемственост между поколенията.

– Да популяризира с. Боровци като населено място , което съхранява и обогатява културно-фолклорното наследство на Берковския край.

Във фестивала могат да участват танцови и певчески групи за автентичен и обработен фолклор, както и индивидуални изпълнители от всички етноси и етнографски групи без възрастови ограничения.

Адреси, лица за контакт:

с.Боровци,п.к.3528, площад „Г.Димитров” №1, НЧ”Развитие-1927”

или на e-mail: bazian@abv.bg , chitalishte_borovci@abv.bg

Телефони за справки и информация: 0884423641

Лице за контакти: Елка Дончева

Краен срок за подаване на заявките 26.05.2019 г. до 17.00 часа.

Заповядайте!