Актуални Новини

ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА БЕРКОВИЦА Е ДОМАКИН НА НАЦИОНАЛНИЯ ЛАГЕР-СБОР ПО ПРИЛОЖНО КОЛОЕЗДЕНЕ

IMG_1551На 30 юли 2018 г. бе поставено началото на подготвителния лагер на националния отбор по приложно колоездене в Берковица, за участие на отбора в европейското първенство в град  Будапеща – Унгария на 6-9  септември 2018 г. В разширения състав на отбора са включени 8 състезатели  от различни градове на страната. От клуба на Община Берковица в разширения състав на Националния отбор са включени Йоана Трендафилова, Кристиана Райкова иРумен Григоров. Останалите деца са от Първомай и Пирдоп.

На откриването на лагер-сбора присъстваха зам.-кметът г-н Радослав IMG_1548Найденов, г-н Светослав Кръстев-Председател на Национално движение „Приложно колоездене“, г-н Борис Христов – Председател на СБА Монтана и Недко Петров – СБА Берковица, Цветана Петкова и Вячеслав Трендафилов. Г-н Найденов приветства всички с добре дошли в Берковица и увери състезателите, че имат отговорна задача тази седмица и трябва да се подготвят добре за предсъоящото си участие. Зам.-кметът благодари на Цветана Петкова и Вячеслав Трендафилов за нестихващия им ентусиазъм в работата с младите. Той пожела успех и ползотворна работа на всички и подари на децата сувенири на Община Берковица.

Тазгодишни треньори на националния отбор са Минко Павлов от гр. Първомай, Цветана Петкова и Вячеслав Трендафилов от гр. Берковица. Под вещото им ръководство, малките велосипедисти ще преминат обучение  по теория и практика, които включват решаване на листовки, редене на пъзел, както и логически игри, свързани с правилата за безопасност на движението. Практическите занимания ще се състоят в майсторско управление на велосипед и управление в реална градска среда. На летния  лагер в Берковица за предстоящото европейско първенство ще се обучат общо осем състезатели, като четири от тях ще бъдат определени да отпътуват за Будапеща. Лагер-сборът на националния отбор по приложно колоездене се осъществява и благодарение на съдействието на Община Берковица, която осигури спортната база, съоръженията и елементите, които ще се ползват за тренировките, както и някои от консумативите. Кметът инж. Милчо Доцов на среща с УС на СБА миналата година  пое този ангажимент и изпълни обещанието си и тази година. Берковица традиционно е домакин на тази вътрешна надпревара между най-добрите млади колоездачи, а след многото теоретични задачи по закона за движение по пътищата и  практически тренировки,окончателният състав на националния отбор ще стане ясен в края на тази седмица.

Нека припомним, че през последните години нашите велосипедисти са заемали винаги престижни места и са амбицирани да постигнат челни позиции на предстоящото европейско първенство по приложно колоездене, за което Община Берковица им желаем ползотворна подготовка и успех на Европейското първенство!