Актуални Новини

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЕРКОВИЦА СЕ ПРОВЕДЕ ОБЩИНСКИ КРЪГ НА ВИКТОРИНА ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО „ДА ЗАПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ“

На 26 февруари 2014 г. в ДЦ „Камбанка“ за първи път се провежда общински кръг на викторина по безопасност на движението “Да запазим децата на пътя”. Организатори са Община  Берковица, отдел Образование. Викторината е включена в Националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката за учебната 2013/2014 година в направление „Наука и техника“. Целта на провеждането е проверка на уменията и навиците за действие в условията на пътното движение и формиране култура на безопасно поведение на пътя. Официални гости на събитието бяха зам. кметът на Община Берковица Гергана Антонова и началникът на РУ „Полиция“ Бисер Йончев. Участие в състезанието взеха пет отбора от училищата на територията на Община Берковица.

Викторината се проведе в три кръга:

-I Кръг – Решаване на тест-листовка;

-II Кръг – Викторина;

-II Кръг – Практическа задача.

Комисия в състав:

Председател: Димитър Генов – Инспектор „Охранителна полиция“ в РПУ-Берковица и членове: Коста Рангелов – Инспектор „Пътен контрол“, Цветана Петкова – Треньор на Националния отбор по приложно колоездене, Валентин Васов – Директор на ЦРД – Берковица, оценяваха представянето на отборите.

Отборът на  III ОУ „Иван Вазов“  ще представи община Берковица на Областно ниво, след като се класира на първо място. Втори е отборът на Второ ОУ „Христо Смирненски“, трети се класира отборът на ОУ „ Георги С. Раковски“с. Бързия. На спечелилите първите три места отбори бяха връчени предметни награди и грамоти, а на останалите участващи отбори бяха дадени грамоти за участие и сувенири, осигурени от кмета на Община Берковица Димитранка Каменова.