Актуални Новини, Новини

ЗВЕЗДНАТА КОМЕДИЯ “МНОГО ШУМ ЗА НИЩО” СЪС ЗВЕЗДЕН АКТЬОРСКИ СЪСТАВ ГОСТУВА В БЕРКОВИЦА НА 7 ЮЛИ

ПЛАКАТ НА КОМЕДИЯ "МНОГО ШУМ ЗА НИЩО"

На 7 юли (четвъртък) от 19:00 ч. в НЧ „Иван Вазов – 1872“ – Берковица, ще гостува театър „Българска армия“ – София със звездната комедия „Много шум за нищо“ от Уилям Шекспир.


Постановка: КРАСИМИР СПАСОВ Музика: Стефан Вълдобрев
Участват звездните актьори и познати лица от екрана НЕНЧО ИЛЧЕВ, АЛЕКСАНДЪР ДОЙНОВ, ИВАН РАДОЕВ, АНАСТАСИЯ ИНГИЛИЗОВА, ВЕСЕЛИН РАНКОВ, МИЛЕН МИЛАНОВ, ГЕРГАНА ДАНДАНОВА, СТОЙКО ПЕЕВ, ГЕОРГИ КЪРКЕЛАНОВ, ЕЛИ КОЛЕВА, МИМОЗА БАЗОВА, МИРОСЛАВ ПАШОВ, ЙОРДАН РЪСИН – гост, КАЛИН ИВАНОВ, АСЕН КОБИЛАРОВ


Асен Кобиларов е познат на берковската публика от филма “Съдия след игото”, заснет в Берковица и околностите през 2021 година от БНТ, чиято премиера беше на 18 май 2022 г. в големия салон на читалището. Във филма актьорът майсторски се превъплащава в образа на младия Вазов.
„Много шум за нищо” е от най-успешните и дълголетни постановки на Театър Българска армия през последните 25 години. Премиерата й се състои през 1997 година под режисурата на Красимир Спасов, носител на наградата Икар на САБ за цялостно творчество. До днес постановката е гледана от над 250 000 зрители и през нея са преминали няколко поколения артисти, които си препредават образите в пиесата. В световен план вече 400 години пиесата покорява и заразява с дръзкото младежко привличане, с любовно опиянение, без да спестява болката и слисването, когато това опиянение свали лъжливата си лекомислена маска. Всъщност “Много шум за нищо” е текст за невъзможността любовта да се случи, да се постигне, да се разкаже.
В представленията на “Много шум за нищо” изгряват звездите на Иван Радоев, Стефания Колева, Камен Донев, Георги Къркеланов, Анастасия Ингилизова. С тази постановка актьорът Стефан Вълдобрев се заяви и като композитор, именно за нея той пише хитовата си песен “Рай”.
Комедията се издига до философското познание за човешката природа и за любовта и не престава да вълнува зрителите.
Заповядайте и станете свидетели на невероятния талант на едни от най-обичаните български актьори, благодарение на чиято прекрасна игра на сцената ще се заредите и насладите с цяла палитра от емоции.

БИЛЕТИ: 12 и 15 лв. в ДЦ “Камбанка” – 0885 / 800 471 РЕЗЕРВАЦИИ: 0885 / 800 471